Doen we vandaag wel genoeg om Palestijnen te beschermen?

Béatrice boert met success op haar heuvel in Burundi

Gaza: op de rand van de afgrond... maar hoe lang nog?

Caritas Congo dringt aan op actie voor crisissen in het oosten en westen van het land

Noodhulp & Ontwikkeling :

In het kort

Slachtoffers van conflicten, rampen en armoede helpen we over de hele wereld. Na de noodhulp zetten we heropbouw- en ontwikkelingsprojecten op. Eén doel: het leven van de meest kwetsbaren drastisch verbeteren.

 • Crisishulp & ontwikkeling

  Wij zijn de Belgische schakel in een wereldwijd netwerk waardoor medewerkers en vrijwilligers van lokale Caritas organisaties onmiddellijk aan de slag gaan bij een crisis en wij geven de kans aan slachtoffers om opnieuw een menswaardig en duurzaam leven op te bouwen.

  Lees meer
 • Voedselzekerheid

  Ongeveer 800 miljoen mensen lijden aan chronische ondervoeding. Caritas International, haar partners, boerenorganisaties en landbouwgemeenschappen verenigen zich dagelijks in de strijd tegen hongersnood en armoede.

  Lees meer
 • Risicobeheersing & preventie

  De grootste rampen treffen vaak de meest kwetsbare gemeenschappen. Risicovermindering en preventie zijn essentieel in projecten van Caritas om gemeenschappen te versterken.

  Lees meer
 • Partners & netwerk

  Caritas International maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van organisaties die in 200 landen aanwezig zijn. Ook in België vervullen we onze missie in nauwe samenwerking met partners en koepelorganisaties. Deze sterke banden, lokaal en nationaal, stellen ons in staat een snelle, efficiënte, gecoördineerde en duurzame hulp te bieden.

  Lees meer

In de wereld

+ -

Dans le monde

Afrika

Momenteel worden 23 Afrikaanse landen op de een of andere manier getroffen door een voedseltekort. Daarom neemt Caritas deel aan programma’s van noodhulp, heropbouw en ontwikkeling. Het voornaamste doel? De strijd aangaan tegen voedselonzekerheid.

Meer weten

Europa

De ineenstorting van het communistische blok in Centraal- en Oost-Europa en de daaropvolgende economische en politieke transitie storten in de jaren ’90 miljoenen mensen in de armoede. Sindsdien werkt Caritas in deze regio met één prioriteit: de verbetering van de leefomstandigheden van de plattelandsbevolking.

Meer weten

Midden-Oosten

Het Midden-Oosten beheerst sinds meerdere jaren het nieuws, en de conflicten waarvan ze het schouwtoneel is, hebben gevolgen in de hele wereld. Caritas zet er essentiële humanitaire hulpprogramma’s op, alsook programma’s gericht op onderwijs voor kinderen. We werken ook aan de terugkeer van vrede via beleidsbeïnvloeding.

Meer weten

Nieuws

Alle nieuwsberichten

Projecten

Alle projecten

Focus

 • 27

  LANDEN ZIJN ONS WERKTERREIN VOOR NOODHULP EN ONTWIKKELING

 • 41%

  van onze uitgaven rechtstreeks geïnvesteerd in internationale samenwerking in 2019

 • 165

  LIDORGANISATIES VORMEN SAMEN HET WERELDWIJDE CARITASNETWERK

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Fadi

Het verhaal van Fadi

De 24-jarige Fadi[1] besloot enkele jaren geleden Palestina te verlaten om een nieuw leven op te bouwen in België. Vol goede moed nam hij afscheid…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Ahmed

Het verhaal van Ahmed

Ahmed heeft een plan: transportdiensten aanbieden in zijn thuisland, Jordanië. Na 6 turbulente jaren in Europa is het einde van de tunnel in zicht. De…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Mustapha

Het verhaal van Mustapha

De 50-jarige Mustapha Essaihe had jarenlang een eigen cafeetje in het Marokkaanse dorp Nador. De wereld waaide er binnen, en zo ook de succesverhalen van…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Ik stel een testament op

Wil je voortleven in projecten voor kwetsbare mensen? Neem dan Caritas International op in jouw testament! Het is gemakkelijk, snel en we zijn er om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Ik stel een testament op
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift