Wonen in menswaardige omstandigheden is van cruciaal belang

Erkende vluchtelingen

Erkende vluchtelingen worden begeleid door onze teams in hun administratieve stappen en hun integratieproces. Ons doelpubliek bestaat voornamelijk uit kwetsbare vluchtelingen, die we bijstaan in hun overgang naar autonomie. Daarnaast organiseren we Housing- cafés voor erkende vluchtelingen die een eerste woning zoeken.

Nieuws "Erkende vluchtelingen"

Projecten "Erkende vluchtelingen"

Focus

personen kregen een verblijfsvergunning in België tussen januari en juni 2018.

aanvragen voor onze Housing-Cafés behandeld in 2017.

• 96%

van de kwetsbare families opgevangen door Caritas werden tussen midden-2015 en 2017 begeleid naar een definitieve huisvesting.

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen
Caritas International België

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren   ?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid   ? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift