Afrika

Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN zijn 43 miljoen Afrikanen afhankelijk van voedselhulp. 35 miljoen onder hen staan op de rand van hongersnood. 23 Afrikaanse landen worden op de één of andere manier getroffen door voedseltekorten. Het wisselvallige klimaat verklaart een deel van deze crisis, maar factoren als armoede, aids, politieke instabiliteit en buitenlandse schuld geven vaak de doorslag. Caritas International België heeft noodhulp- en heropbouwprogramma’s lopen over het hele Afrikaanse continent. Het gaat hierbij om eigen programma’s of gemeenschappelijke internationale programma's van het Caritasnetwerk. Ook heeft Caritas International heel wat ontwikkelingsprojecten lopen in Afrika die prioritair voedselonzekerheid bestrijden.

Nieuws "Afrika"

Projecten "Afrika"

Focus

• 7.540.000

SLACHTOFFERS VAN DE HONGER IN AFRIKA KREGEN IN 2017 NOODHULP VIA HET CARITASNETWERK

• € 11.932.202

IN 2017 RECHTSTREEKS GEÏNVESTEERD IN INTERNATIONALE HULP DOOR CARITAS INTERNATIONAL.

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen
Caritas International België