LEVEN MET UW GEZIN IS EEN BASISRECHT

Gezinshereniging :

In het kort

Gezinshereniging is een basisrecht: mensen die een verblijfstitel kregen in België kunnen onder bepaalde voorwaarden herenigd worden met hun minderjarige kind(eren) en/of partner in het buitenland.

 • Gezinnen samenbrengen

  Caritas International en haar partner op het terrein, de sociale dienst CAW Brabantia, streven ernaar om gezinnen zo snel mogelijk te herenigen door ondersteuning en advies in de vaak complexe, tijdrovende en dure procedure.

  Lees meer
 • Je wilt herenigd worden met jouw gezin?

  Onze sociale dienst begeleidt je in de ingewikkelde procedure van gezinshereniging. Maak een afspraak of bekijk onze hulpmiddelen. We zijn er om je te helpen.

  Lees meer

Nieuws "Gezinshereniging"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Gezinshereniging"

Alle projecten

Focus

 • 672

  mensen ondersteund in hun aanvraag tot gezinshereniging in 2018

 • 46%

  van de uitgaven van Caritas International direct geïnvesteerd in hulp m.b.t. asiel en migratie in 2018

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Marwane

Het verhaal van Marwane

De 49-jarige Marwane  maakte de gevaarlijke tocht vanuit Syrië naar België, in de hoop daarna zijn vrouw en twee zonen te kunnen laten overkomen. Hij…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Nizar

Het verhaal van Nizar

Een smokkelaar, een strakke deadline en overleven op straat kenmerken het parcours dat de familie van Nizar moest afleggen om de procedure voor gezinshereniging te…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift