Elke asielzoeker heeft recht op opvang

Asielzoekers

In het kort

De wet van 12 januari 2007 stelt dat elke asielzoeker in België recht heeft op opvang vanaf het indienen van zijn aanvraag en dit voor de hele duur van de procedure. Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, wijst hen een opvangplaats toe, afhankelijk van de kwetsbaarheid van de persoon. Caritas is gespecialiseerd in de opvang van de meest kwetsbaren  : alleenstaande vrouwen met kinderen, mensen met medische problemen… Zij verblijven in aangepaste accommodatie en individuele woningen waar ze van dichtbij begeleid worden door onze medewerkers. Daarnaast hebben we een opvangcentrum voor gezinnen en alleenstaanden.

Nieuws "Asielzoekers"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Asielzoekers"

Alle projecten

Focus

  • 3.139

    MENSEN stierven in 2017 IN EEN POGING OM EUROPA TE BEREIKEN Via de Middellandse Zee.

  • 19.688

    ASIELAANVRAGEN IN BELGIË in 2017.

  • 40 %

    van de personen die in februari 2017 aankwamen in het Belgisch opvangnetwerk zijn families.

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren   ?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid   ? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift