Louvranges: opvolging en ondersteuning

Caritas International België Louvranges: opvolging en ondersteuning

© Isabel Corthier

© Isabel Corthier

09/09/2016

Titel:

Logis de Louvranges, specifieke opvang voor vrouwelijke asielzoekers (met of zonder kinderen)

Plaats:

Louvranges, Waver, België

Duur:

Project opgestart in 2010

Voor wie?:

In de Logis de Louvranges zijn er 21 appartementen ter beschikking.

Doel:

Vrouwen, vaak alleenstaande moeders, opvangen tijdens de duur van hun asielprocedure. Meer dan een dak boven het hoofd, zorgt de structuur ook voor de nodige psychosociale en juridische ondersteuning.

De rust terugvinden

Opdat de vrouwen op termijn zelfstandig kunnen worden, wordt de verbinding gemaakt tussen het individuele karakter van het logement (onmisbaar om in alle privacy een normaal gezinsleven te leiden) en het gemeenschapsleven, door de gemeenschappelijke ruimten waar ze elkaar kunnen ontmoeten of deelnemen aan leerzame workshops.

Woensdagnamiddag kunnen de kinderen deelnemen aan activiteiten die speciaal voor hen bedacht zijn en iedere dag krijgen ze begeleiding bij hun huiswerk. De mama’s leren naaien, breien en krijgen Franse taalles. Informatiesessies worden eveneens georganiseerd die hen wegwijs maken in het sorteren van afval of gezonde voeding.

Allemaal momenten van ontspanning en van bijleren die hen toestaan om beetje bij beetje uit de eenzaamheid te geraken, de rust terug te vinden, vrienden te maken en hen op weg helpen te integreren.

Een moment van ontspanning in Louvranges

Opvolging en ondersteuning

Om het dagelijkse beheer van de Logis de Louvranges te waarborgen en psychosociale en juridische opvolging van de gezinnen te verzekeren, werd een professioneel team samengesteld. Maar de kracht van dit mooie project berust voor een deel ook op vrijwilligers uit de directe omgeving.

Meer informatie?

 

Help ons

Doe een gift

Giften van € 40 of meer op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar. Je kan tot 60% van jouw gift terugkrijgen.

Een vraag? Neem contact met ons op