Onze aanpak: weerbaarheid en preventie

Haïti :

In het kort

Meer dan 96% van de bevolking van Haïti wordt blootgesteld aan natuurlijke risico’s (VN, 2017). Het zuidelijke schiereiland is nog steeds in heropbouw na de doortocht van de orkaan Matthew in 2016. Volgens een evaluatie door de overheid kwam de kost van de vernieling overeen met 2,7 miljard dollar, 32% van het BNP. De armoede is er ook groot: Haïti blijft een van de armste landen van het Amerikaanse continent, door politieke, economische, sociale en milieuproblemen. Deze twee factoren – de blootstelling aan natuurlijke risico’s en de extreme armoede – maken van Haïti een land dat zeer kwetsbaar is voor rampen.

Caritas International is aanwezig in Haïti sinds de aardbeving van 2010 en heeft een kantoor in Port-au-Prince. We focussen op weerbaarheid en bescherming van de bevolking tegenover twee grote uitdagingen: extreme armoede en risico op rampen.

Caritas
International
in Haïti

+ -

Nieuws "Haïti"

Caritas International België 5, 15 of 20 km met Caritas !

5, 15 of 20 km met Caritas !

Je houdt van lopen en wilt onze organisatie steunen? Naargelang je ambities kun je je aan een van deze drie sportieve uitdagingen wagen. Of je nu beginner bent of een doorwinterde…

Lees meer
Alle nieuwsberichten

Projecten "Haïti"

Alle projecten
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift