De annexatie van de Krim door Rusland in maart 2014 werd gevolgd door een afscheiding van twee grensregio’s in het oosten: Donetsk en Luhansk.

Oekraïne :

In het kort

De annexatie van de Krim door Rusland in maart 2014 werd gevolgd door een afscheiding van twee grensregio’s in het oosten: Donetsk en Luhansk. Ondanks politieke pogingen om via onderhandelingen tot vrede te komen, blijft de situatie een impasse en wordt het staakt-het-vuren regelmatig geschonden. Sinds meer dan twee jaar moesten bijna anderhalf miljoen mensen de gevechtszones ontvluchten. Ze zijn nu “ontheemd” in eigen land. Voor Caritas was dit een enorme uitdaging, die ze kon aangaan dankzij onze steun en de steun van meerdere partners in het netwerk. De economische situatie in het land was al zorgwekkend, en de families die door de crisis al in de armoede leefden, worden het hardst getroffen door deze sluipende burgeroorlog. Met onze steun werden de huizen van ontheemde families hersteld en zo voorbereid op de winter.

Caritas
International
in Oekraïne

+ -

Nieuws "Oekraïne"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Oekraïne"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Evgeni

Het verhaal van Evgeni

Evgeni is aangekomen in België in september 2014, en vroeg asiel aan omwille van het militaire conflict in Oekraïne. Op die manier hoopte hij om…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Igor

Het verhaal van Igor

Toen Igor in 2014 naar Frankrijk vertrok, had zijn familie in Oekraïne hoopvolle verwachtingen. Hij zou een job in de bouwsector zoeken en geld naar…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Ik deel mijn vreugde

Je bent jarig, gaat trouwen, verwacht een kindje of gaat met pensioen? Maak dit mooie moment nóg mooier door jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren!

Ik deel mijn vreugde
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en jouw vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Ik doe een gift