Oekraïne

Oekraïne :

In het kort

De crisis in Oekraïne, die acht jaar geleden begon, maakte het leven voor de bevolking al heel zwaar. De huidige militaire invasie verergert de situatie nog. Veel gezinnen proberen het land te verlaten. Het Caritas-netwerk zet humanitaire acties op het getouw en roept de internationale gemeenschap op om de Oekraïense bevolking te beschermen, vooral de meest kwetsbare mensen. Het Caritas-netwerk vraagt dat ze toegang krijgen tot levensnoodzakelijke hulp en bewegingsvrijheid om het geweld te ontvluchten.

Nieuws "Oekraïne"

Alle nieuwsberichten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Evgeni

Het verhaal van Evgeni

Evgeni is aangekomen in België in september 2014, en vroeg asiel aan omwille van het militaire conflict in Oekraïne. Op die manier hoopte hij om…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Igor

Het verhaal van Igor

Toen Igor in 2014 naar Frankrijk vertrok, had zijn familie in Oekraïne hoopvolle verwachtingen. Hij zou een job in de bouwsector zoeken en geld naar…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Ik stel een testament op

Wil je voortleven in projecten voor kwetsbare mensen? Neem dan Caritas International op in jouw testament! Het is gemakkelijk, snel en we zijn er om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Ik stel een testament op
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift