Ethiopië

Ethiopië :

In het kort

Ethiopië maakt de laatste tien jaar een indrukwekkende economische ontwikkeling door. “Double-digit” groeicijfers, indrukwekkende infrastructuurwerken en opvallende verwezenlijkingen in het kader van het hoger onderwijs, blijven samen gaan met grote sociale ongelijkheid. Een aanzienlijk deel van de bevolking lijdt onder schrijnende armoede en voedselonzekerheid. Hoewel de Ethiopische overheid in 2015, in respons op de El Niño droogte die de Hoorn van Afrika teisterde, getoond heeft over een zekere capaciteit te beschikken om een catastrofe te voorkomen, getuigde diezelfde droogte eveneens van de voortdurende kwetsbaarheid van grote delen van de plattelandsbevolking.

Caritas startte haar activiteiten in Ethiopië in 1984, toen de bevolking het slachtoffer werd van een heel zware hongersnood. Eerst met dringende noodhulp, onmiddellijk daarna met het opzetten van ontwikkelingsprojecten om het leven van de mensen duurzaam te verbeteren. Wij werken hoofdzakelijk op het platteland in erg droge gebieden.

Nieuws "Ethiopië"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Ethiopië"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Danat

Het verhaal van Danat

Toen Danat Aluma Kebeda, afkomstig uit Ethiopië, in 2015 voor een werkvergadering naar België afreisde, zag ze een kans op een betere toekomst. Ze besloot…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Gebresilasie

Het verhaal van Gebresilasie

Samen met de bevolking van Noord-Tigray, waar Gebresilasie woont, bouwde Caritas een dam met irrigatiesysteem. Nu leven Gebresilasie, zijn vrouw en hun 6 kinderen van…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Ik stel een testament op

Wil je voortleven in projecten voor kwetsbare mensen? Neem dan Caritas International op in jouw testament! Het is gemakkelijk, snel en we zijn er om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Ik stel een testament op
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift