Burundi ligt in Oost-Afrika en wordt in het noorden begrensd door Rwanda, in het oosten en zuiden door Tanzania.

Burundi :

In het kort

Volgens het Wereldvoedselprogramma (WFP), zijn 43 miljoen Afrikanen afhankelijk van voedselhulp en staan 35 van hen op de rand van hongersnood. Momenteel zijn 23 Afrikaanse landen op de een of andere manier getroffen door voedseltekorten. enerzijds bieden weersomstandigheden of biologische oorzaken een verklaring, maar anderzijds zijn er ook andere oorzaken: aids, politieke onrust, buitenlandse schulden, armoede. Caritas International voert noodhulp- en ontwikkelingsprogramma's uit over heel het Afrikaanse continent, of het nu gaat om haar eigen programma's of om programma's die opgestart werden door het Caritasnetwerk. Bovendien heeft Caritas International verschillende ontwikkelingsprojecten in Afrika met als voornaamste doelstelling het bestrijden van voedselonzekerheid.

Nieuws "Burundi"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Burundi"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen
Caritas International België

Ik deel mijn vreugde

Hoe kan je van jouw verjaardag, huwelijk, een geboorte of pensionering, een nog mooier moment maken? Met Caritas is het mogelijk om jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren, de meest behoeftigen. Zo breng je bij jouw mooie momenten zelf veel vreugde!

Ik deel mijn vreugde
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift