Burundi

Burundi :

In het kort

Met bijna 12 miljoen inwoners, is Burundi niet alleen het tweede dichtstbevolkte, maar ook een van de armste landen in Afrika. Hoewel de landbouwgrond erg schaars is, leeft 90% van de Burundezen van de landbouw. Burundi kende een woelige geschiedenis met veel politiek geweld. De voorbije jaren moet het land heel wat terugkerende vluchtelingen opvangen, met een verhoogde druk op de landbouwgronden en de watervoorraden als gevolg.

Caritas International is al jaren actief in Burundi en heeft een kantoor ter plaatse. De bevolking wapenen tegen de bedreigingen van overstromingen, droogte en erosie is een rode draad doorheen onze noodhulp- en ontwikkelingsprogramma’s.

Nieuws "Burundi"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Burundi"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen
Caritas International België

Ik stel een testament op

Wil je voortleven in projecten voor kwetsbare mensen? Neem dan Caritas International op in jouw testament! Het is gemakkelijk, snel en we zijn er om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Ik stel een testament op
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift