Verbetering van de leefomstandigheden van de plattelandsbevolking.

Europa :

In het kort

In de jaren ’90 viel de Sovjet-Unie uiteen en volgde een economische en politieke overgangsperiode waardoor miljoenen mensen in armoede vervielen. Vanaf 1989 is Caritas actief in Centraal- en Oost-Europa. Momenteel hebben we projecten in Kosovo, Servië, Bosnië-Herzegovina en Armenië. De voornaamste doelstelling van onze programma’s is het verbeteren van de levensomstandigheden van de plattelandsbevolking. De kleine producenten worden bijgestaan in elke stap, van de productie tot de verkoop.
Maar Caritas helpt ook in landen die nog dichterbij liggen. Op maandag 6 april 2009 werden 26 steden en dorpen in de Italiaanse regio Abruzzo getroffen door een hevige aardbeving, waarvan het epicentrum in Aquila lag. Met zijn sterke aanwezigheid op het terrein kon Caritas duizenden mensen redden.

Caritas
International
in Europa

+ -

Nieuws "Europa"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Europa"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Evgeni

Het verhaal van Evgeni

Evgeni is aangekomen in België in september 2014, en vroeg asiel aan omwille van het militaire conflict in Oekraïne. Op die manier hoopte hij om…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Igor

Het verhaal van Igor

Toen Igor in 2014 naar Frankrijk vertrok, had zijn familie in Oekraïne hoopvolle verwachtingen. Hij zou een job in de bouwsector zoeken en geld naar…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Deel je geluk

Je bent jarig, gaat trouwen, verwacht een kindje of gaat met pensioen? Maak dit mooie moment nóg mooier door jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren!

Deel je geluk
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift