Kijk achter de schermen en ontdek de impact van jouw digitaal verbruik

In Congo zet Caritas International samen met haar partners in op noodhulp, heropbouw en duurzame ontwikkeling.

Oost-Congo: Waardevolle kerstpakketten

DR Congo :

In het kort

Caritas Internationaal is actief in de DR Congo sinds 1960. Zij heeft een kantoor ter plaatse. Op die manier wonen en werken de programmabeheerders zo dicht mogelijk bij de Congolese realiteit. Op vraag van, en samen met haar lokale partners, werkt Caritas International zowel noodhulp- en heropbouwprojecten uit als programma’s voor duurzame ontwikkeling.
De weerbaarheid van de lokale bevolking vergroten, dat is het opzet van Caritas International. Met haar partners, hoofdzakelijk diocesane Caritasorganisaties, werkt zij vooral in het domein van de voedselzekerheid en de crisisbeheersing: enerzijds wordt een waarschuwingssysteem uitgebouwd, anderzijds wordt gewerkt aan een optimalisering van de hulpverlening.

Nieuws "DR Congo"

Alle nieuwsberichten

Projecten "DR Congo"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Kahindo

Het verhaal van Kahindo

Kahindo Kitakya Fazila verloor tien familieleden aan Ebola. Onder hen was ook haar moeder. Ook Kahindo zelf was ziek, en doodsbang.

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift