In Congo zet Caritas International samen met haar partners in op noodhulp, heropbouw en duurzame ontwikkeling.

Kijk achter de schermen en ontdek de impact van jouw digitaal verbruik

DR Congo :

In het kort

Sinds 1960 is Caritas International aanwezig in de DR Congo. We hebben er een vertegenwoordigingskantoor dat zo dicht mogelijk de realiteit op het terrein opvolgt. Caritas International staat ten dienste van haar lokale partners en werkt er goed mee samen. In Congo hebben we projecten op het vlak van noodhulp en renovatie en ook programma’s op het vlak van duurzame ontwikkeling.
We werken in Congo op basis van een streven naar ‘empowerment’ bij lokale gemeenschappen. Voedselzekerheid en humanitaire interventies zijn de twee gebieden waarop Caritas International en zijn lokale partners, voornamelijk de Caritas-structuren in de bisdommen, knowhow hebben.

Nieuws "DR Congo"

Alle nieuwsberichten

Projecten "DR Congo"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Kahindo

Het verhaal van Kahindo

Kahindo Kitakya Fazila verloor tien familieleden aan Ebola. Onder hen was ook haar moeder. Ook Kahindo zelf was ziek, en doodsbang.

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Deel je geluk

Je bent jarig, gaat trouwen, verwacht een kindje of gaat met pensioen? Maak dit mooie moment nóg mooier door jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren!

Deel je geluk
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift