DR Congo

DR Congo :

In het kort

Sinds 1960 is Caritas International aanwezig in de DR Congo. We hebben er een vertegenwoordigingskantoor dat zo dicht mogelijk de realiteit op het terrein opvolgt. Caritas International staat ten dienste van haar lokale partners en werkt er goed mee samen. In Congo hebben we projecten op het vlak van noodhulp en renovatie en ook programma’s op het vlak van duurzame ontwikkeling.
We werken in Congo op basis van een streven naar ‘empowerment’ bij lokale gemeenschappen. Voedselzekerheid en humanitaire interventies zijn de twee gebieden waarop Caritas International en zijn lokale partners, voornamelijk de Caritas-structuren in de bisdommen, knowhow hebben.

Nieuws "DR Congo"

Alle nieuwsberichten

Projecten "DR Congo"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Kahindo

Het verhaal van Kahindo

Kahindo Kitakya Fazila verloor tien familieleden aan Ebola. Onder hen was ook haar moeder. Ook Kahindo zelf was ziek, en doodsbang.

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Ik stel een testament op

Wil je voortleven in projecten voor kwetsbare mensen? Neem dan Caritas International op in jouw testament! Het is gemakkelijk, snel en we zijn er om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Ik stel een testament op
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift