Dit land staat letterlijk aan de rand van een implosie: de toestroom van Syrische vluchtelingen

Libanon :

In het kort

Dit land staat letterlijk aan de rand van een implosie: de toestroom van Syrische vluchtelingen (bovenop de Iraakse en Palestijnse vluchtelingen die al langer aanwezig zijn) verstoort de wankele evenwichten in de maatschappij. Het aantal vluchtelingen wordt geschat op meer dan één op vier inwoners. De gevolgen zijn catastrofaal voor de economie, de gezondheidszorg, het onderwijs, de arbeidsmarkt en de huurprijzen. Caritas Libanon is een van de grootste lokale NGO’s. De organisatie is actief over het hele grondgebied. Zij zorgt voor humanitaire hulp en onderwijsprogramma’s zowel voor de vluchtelingen als de meest kwetsbare Libanese families. Caritas Libanon probeert tegemoet te komen aan de meest dringende basisnoden. Daarnaast wint de scholing van kinderen meer en meer aan belang dankzij onder meer de steun van onze sympathisanten. We willen hiermee een toekomst creëren voor de kinderen, voorkomen dat we te maken krijgen met een verloren generatie…

Nieuws "Libanon"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Libanon"

Alle projecten
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift