Economische ontwikkeling en gezondheid in een context van extreme armoede.

Palestina

In het kort

Het Israëlisch-Palestijns conflict lijkt in een impasse te zitten. Het haalt al lang de voorpagina’s niet meer. Maar het onrecht en het dagelijks geweld, vooral in de Gazastrook, zijn er niet minder om voor de bijna twee miljoen inwoners die als het ware in een open gevangenis leven.
Samen met de lokale Caritas blijven we hardnekkig werken aan de economische ontwikkeling van verschillende achtergestelde Palestijnse gemeenschappen. In Gaza organiseert ze ook gezondheidzorg, van groot belang in deze context van immense verpaupering.

Caritas
International
in Palestina

+ -

Projecten "Palestina"

Caritas International België Olijfbomencampagne

Olijfbomencampagne

De begunstigden van dit project komen uit enkele tientallen Palestijnse dorpen en de heuvels tussen Nablus en Ramallah. Het project wordt sinds 2011 gesteund door…

Lees meer
Alle projecten
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren   ?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid   ? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift