Steun van de kwetsbare landelijke bevolking en slachtoffers van de crisis in Diffa

Hongerdood dreigt in de Sahel en de Hoorn van Afrika

Niger :

In het kort

Niger ligt in het hart van de Sahel en wordt regelmatig geconfronteerd met voedselcrisissen als gevolg van droogtes en hoge prijzen van de meest verbruikte granen (gierst, sorghum, maïs en rijst). De helft van de Nigerezen heeft bovendien geen toegang tot drinkbaar water. De Diffa regio, in het uiterste oosten van Niger, wordt sinds 2012 geconfronteerd met serieuze volksverhuizingen, van vluchtelingen en intern ontheemden, als gevolg van de afpersingen van Boko Haram op de grens tussen Niger en Nigeria.

In deze context steunt Caritas International de kwetsbare landelijke bevolking zodat ze de terugkerende voedselcrisissen beter kunnen doorkomen, een betere toegang tot drinkbaar water hebben, en toegang hebben tot nieuwe inkomstenbronnen. Anderzijds helpt Caritas International de slachtoffers van de crisis in Diffa en werken we aan vredesopbouw.

Nieuws "Niger"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Niger"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Haoua

Het verhaal van Haoua

Haoua is 40 jaar en heeft 6 kinderen. Zij woont in het dorp Roumbouki, in Niger. Haoua volgt een opleiding om daarna haar dorpsgenoten te…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Deel je geluk

Je bent jarig, gaat trouwen, verwacht een kindje of gaat met pensioen? Maak dit mooie moment nóg mooier door jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren!

Deel je geluk
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift