7 jaar burgeroorlog in Syrië, onmenselijk lijden

Syrië

De oorlog die Syrië al 7 jaar lang verscheurt, leidde reeds tot honderdduizenden doden en dreef ongeveer de helft van de bevolking op de vlucht.

Hand in hand met de lokale Caritasorganisaties, steunen we in het bijzonder het team van Caritas aan de kust, dat werkt in Tartous en de kustregio, die eerder gespaard bleef van geweld maar in groten getale mensen op de vlucht opvangt, vooral uit Homs en Aleppo. De grootste noden waaraan Caritas een antwoord moet bieden zijn voedselhulp, hygiëneproducten, en financiële hulp om huur en chirurgische ingrepen te betalen.

Op internationaal vlak engageert de Caritas Confederatie zich om het lot van de Syriërs onder de aandacht te brengen en ervoor te ijveren dat er via diplomatieke weg een einde wordt gemaakt aan het conflict: de enige weg die nieuwe hoop en duurzame vrede kan brengen.

Nieuws "Syrië"

Projecten "Syrië"

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen