Een waardig individueel, familiaal en gemeenschappelijk leven in Aleppo

Caritas International België Een waardig individueel, familiaal en gemeenschappelijk leven in Aleppo

Caritas Internationalis

Caritas Internationalis

14/12/2017

Duur:

1 jaar van april 2017 tot maart 2018

Plaats:

Aleppo

Lokale partner:

Caritas Syrië

Budget:

€ 1.750.910

Eigen fondsen:

€ 50.000

Caritas International België Een waardig individueel, familiaal en gemeenschappelijk leven in Aleppo

Doelstelling

Voor Caritas is het belangrijk om overal in Aleppo aanwezig en actief te zijn en zoveel mogelijk bij te dragen aan een dynamiek van hereniging en samenleven, voorbij de spanningen en het geweld die de bevolking in twee rivaliserende zones verscheurde. Dit project beoogt dus de heropbouw van een individueel, familiaal en gemeenschappelijk leven zowel in het Oosten als in het Westen.

Context

De stad Aleppo, economische hoofdstad van het land, werd “in twee gesneden” sinds 2012, wanneer gewapende groeperingen van de oppositie de controle overnamen in het Westen. In december 2016 nam het overheidsleger de hele stad in via een militaire operatie, die vooral vanuit de lucht gevoerd werd en verwoestend was voor het Oosten van de stad.

 

Caritas Aleppo was snel ter plaatse, eens de “rebellen” weg waren, en kon de schade en noden opmeten. In goede coördinatie met de andere actoren werd een nieuw bureau geopend in deze zone om dichter bij de slachtoffers en efficiënter in de organisatie van de hulp te zijn.

Dit programma dekt ook de aanhoudende noden in het Westen van de stad. Hier werd niet met dezelfde intensiteit gebombardeerd, maar ondanks alles werden deze buurten ook getroffen en zijn talrijke mensen gevlucht.

Doelpubliek

Dit project bereikt 15.000 mensen die geselecteerd werden volgens kwetsbaarheidscriteria. Ze komen zowel uit het Oosten (ongeveer 7.000) als uit het Westen (ongeveer 8.000).

Help ons

Doe een gift

Giften van € 40 of meer op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar. Je kan tot 45% van jouw gift terugkrijgen.

Een vraag? Neem contact met ons op

Verwant nieuws