Gezinshereniging… Hoe begin ik eraan?

Caritas International België Gezinshereniging… Hoe begin ik eraan?

© Isabel Corthier

© Isabel Corthier

20/02/2018

De procedure voor gezinshereniging is behoorlijk complex en verschilt per situatie. Hieronder vind je de verschillende manieren om met je procedure te starten en enkele handige bronnen die je kunnen verderhelpen.

De stappen

Stap 1 : een infosessie

Om te beginnen, nodigen we je uit een Franstalige infosessie te volgen. Je krijgt er meer informatie over de algemene voorwaarden voor gezinshereniging en alle praktische aspecten. Iedereen die Frans spreekt is welkom! Inschrijven kan door langs te komen op onze permanentie: van maandag tot vrijdag van 8.30u tot 11.30u en 13.30u tot 15.30u, in de Liefdadigheidstraat 43, 1210 Brussel.

Stap 2 : individuele begeleiding

Woon je in Vlaams-Brabant, Brussel, Waals-Brabant of Limburg en word je nog niet begeleid voor gezinshereniging? Dan kan je bij Caritas individuele begeleiding krijgen. Hiervoor vul je het formulier hieronder in.

Bronnen

Ik wil individuele begeleiding
Is dit je eerste contact met Caritas? Indien ja, maak dan een afspraak via het formulier hieronder. Gebruik dit formulier ook om individuele begeleiding aan te vragen nadat je een infosessie hebt gevolgd.

Jouw contactgegevens

Contact van je voogd (als je nog geen 18 jaar bent)

Jouw profiel

Heb je een infosessie bij Caritas gevolgd?*
Bijvoorbeeld: erkende vluchteling, subsidiaire bescherming, Belgische, EU-burger,...
Met wie wilt u zijn en waar zijn uw familieleden nu? Geef hun relatie, leeftijd en land (bijvoorbeeld: 14-jarig meisje, Burundi).

Nog opmerkingen?

Heb je nog andere informatie of eventuele opmerkingen die je wilt meedelen?

Privacy

Envoi

VISA ON WEB

Een online visumaanvraag is voor veel mensen een moeilijke taak. Hieronder vind je een video waarin sociaal assistente Marie uitlegt hoe je het doet. In het screenshot ernaast zie je waar je jouw dossiernummer kunt vinden, klik erop om het groter te zien.

Hoe gebruik ik visa on web?

Waar kan ik mijn dossiernummer vinden?


Handige links

Zoek je meer informatie? Deze sites kunnen helpen!

Verwant nieuws

Caritas International België Ethiek & Integriteit

Ethiek & Integriteit

Werken bij Caritas betekent zich engageren om in alle omstandigheden ethisch en integer te handelen, met respect voor de waarden van ons wereldwijde netwerk. Dit…

Lees meer
Alle nieuwsberichten