Gezinshereniging… Hoe begin ik eraan?

Caritas International België Gezinshereniging… Hoe begin ik eraan?

© Isabel Corthier

© Isabel Corthier

20/02/2018

De procedure voor gezinshereniging is behoorlijk complex en verschilt per situatie. Hieronder vind je de verschillende manieren om met je procedure te starten en enkele handige bronnen die je kunnen verderhelpen.

De stappen

Stap 1 : een infosessie

Om te beginnen, nodigen we je uit een Franstalige infosessie te volgen. Je krijgt er meer informatie over de algemene voorwaarden voor gezinshereniging en alle praktische aspecten. Iedereen die Frans spreekt is welkom! Inschrijven kan door langs te komen op onze permanentie: van maandag tot vrijdag van 8.30u tot 11.30u en 13.30u tot 15.30u, in de Liefdadigheidstraat 43, 1210 Brussel.

Stap 2 : individuele begeleiding

Woon je in Vlaams-Brabant, Brussel, Waals-Brabant of Limburg en word je nog niet begeleid voor gezinshereniging? Dan kan je bij Caritas individuele begeleiding krijgen. Hiervoor vul je het formulier hieronder in. Als je in een andere provincie woont, kun je in deze lijst van het Agentschap Integratie en Inburgering een sociale dienst in je buurt opzoeken.

Bronnen

Ik wil individuele begeleiding

Onze sociale dienst kan momenteel geen nieuwe aanvragen voor begeleiding meer verwerken. Van zodra we je terug kunnen begeleiding, zal dit formulier weer beschikbaar zijn.

VISA ON WEB

Een online visumaanvraag is voor veel mensen een moeilijke taak. Hieronder vind je een video waarin sociaal assistente Marie uitlegt hoe je het doet. In het screenshot ernaast zie je waar je jouw dossiernummer kunt vinden, klik erop om het groter te zien.

Hoe gebruik ik visa on web?

Waar kan ik mijn dossiernummer vinden?


Handige links

Zoek je meer informatie? Deze sites kunnen helpen!

Verwant nieuws

Caritas International België Internationale dag voor de strijd tegen mensenhandel

Internationale dag voor de strijd tegen mensenhandel

30 juli markeert de internationale dag voor de strijd tegen mensenhandel. Een moeilijke strijd. Een strijd die wereldwijd en dagelijks gevoerd wordt door talrijke organisaties…

Lees meer
Alle nieuwsberichten