Griekenland is het Europese land dat het hoofd moet bieden aan de instroom van vluchtelingen die de oorlog in het Midden-Oosten ontvluchten via de Turkse kust.

De aanhoudende besparingsmaatregelen in het kader van de onderhandelingen met de EU en het IMF hebben vreselijke gevolgen gehad voor de Griekse samenleving. Meer dan drie miljoen mensen leven onder de armoededrempel, meer dan de helft van de jongeren is werkloos… Maar Griekenland is ook het Europese land dat het hoofd moet bieden aan de instroom van vluchtelingen die de oorlog in het Midden-Oosten ontvluchten via de Turkse kust. Voor een land dat al op de rand van het faillissement staat, betekent de aankomst van tienduizenden vluchtelingen een bijzondere uitdaging. Terwijl de Europese lidstaten terughoudend zijn om hun solidariteit te betuigen, deed het Caritas netwerk grote inspanningen om Caritas Hellas te steunen, die zo snel kon groeien in efficiëntie en capaciteit. Met de bijdragen van Caritas België worden zowel de vluchtelingen (op de eilanden, in Athene of bij de grens met Macedonië) als de kwetsbare Griekse gastgemeenschap geholpen.

Projecten "Griekenland"