De wet van 12 januari 2007 stelt dat elke asielzoeker in België recht heeft op opvang vanaf het indienen van zijn aanvraag en dit voor de hele duur van de procedure. Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, wijst hen een opvangplaats toe in een collectief centrum of in een individuele woning, afhankelijk van de kwetsbaarheid van de persoon. In opdracht van de overheid organiseert Caritas International al 15 jaar lang de opvang van asielzoekers in individuele woningen.

Nieuws "Asielzoekers"

Projecten "Asielzoekers"