Caritas International België STOP DE HONGER
scroll to

Focus

Niger :
STOP DE HONGER

Caritas International BelgiëSTOP DE HONGER
augustus 2019

Na maanden van extreme droogte lijdt Niger onder een voedselcrisis met dramatische gevolgen. Als er niet snel hulp komt, halen tienduizenden kinderen het einde van het jaar niet. Caritas helpt met man en macht, maar de nood is enorm en de middelen zijn beperkt. We roepen u op om in de bres te springen voor een Nigerees gezin in nood.

Doe een gift
Een vraag? Neem contact met ons op

STOP DE HONGER EN SCHENK EEN NIGEREES GEZIN EEN TOEKOMST

Weet dat elk bedrag welkom is en meehelpt om de Nigerese gezinnen in nood eten én een toekomst te geven. Hartelijk dank voor uw vrijgevigheid.

IK DOE EEN GIFT ONLINE
Of op de rekening van Caritas: BE 88 0000 0000 4141
<p>Zouley en Aïcha koken blaadjes. Het is dierenvoer.</p>

Zouley en Aïcha koken blaadjes. Het is dierenvoer.

Aïcha is één van de gezichten van de campagne tegen de honger in Niger. Ze woont met haar tante Zouley in Kafi, een dorpje in de buurt van Zinder, in het hart van de Sahel. Ze eet yathia. De ‘wilde bladeren’ van de schaarse bomen die standhouden op de rood gebakken Nigerese grond. Amper te eten. Hard als het leven in Niger. Bitter als de armoede waarin de mensen gevangen zitten. Als straks de laatste blaadjes van de bomen geplukt zijn, heeft Aïcha niks meer te eten.

HULP IS DRINGEND NODIG

Aanhoudende droogte, mislukte oogsten, epidemieën en een voortdurend voedseltekort hebben de Nigerezen tot-aan de rand van de afgrond gedreven.

<p>Door honger en ondervoeding is de gezondheid van de kinderen fel achteruitgegaan. Bijna 1 op de 10 kinderen haalt zijn vijfde verjaardag niet.</p>

Door honger en ondervoeding is de gezondheid van de kinderen fel achteruitgegaan. Bijna 1 op de 10 kinderen haalt zijn vijfde verjaardag niet.

Op dit moment is de toestand dramatisch. Al de graansilo’s, de grote aarden graanpotten, zijn al geruime tijd leeg. Na maanden van ontbering hebben tienduizenden kinderen een ernstig tekort opgelopen aan vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten. Ze zijn fel vermagerd en verzwakt.

TOCH IS ER HOOP

Caritas helpt uit uw naam allereerst de meest kwetsbare gezinnen in de dorpjes rond Zinder, Dakoro en Maradi : alleenstaande moeders met kinderen die extreem honger lijden en/of ondervoed zijn. Net zoals Aïcha en haar familie hebben zij onmiddellijk voedsel nodig én de zekerheid dat ze minstens de komende drie à zes maanden kunnen overbruggen. Wij helpen waar we kunnen, met man en macht, maar de nood is te groot en onze middelen zijn beperkt. Voedselhulp is dringend nodig.

<p>Gered van de ondervoeding. Een Caritas-medewerkster ziet dat Zouera’s zoontje erbovenop komt. Een grote zak pindanoten heeft hun leven voorgoed veranderd.</p>

Gered van de ondervoeding. Een Caritas-medewerkster ziet dat Zouera’s zoontje erbovenop komt. Een grote zak pindanoten heeft hun leven voorgoed veranderd.

De oplossing is even eenvoudig als doeltreffend, het wondervoedsel, de pindanoot. Pindanoten zijn er in de streek genoeg, maar de mensen kunnen ze niet betalen. Met één grote zak van 300 kg zijn de kinderen 3 maanden lang tegen honger en ondervoeding beschermd en geeft u gezin als dat van Aïcha de kans om aan de armoede te ontsnappen. Zie wat er met Zouera gebeurd is: een grote zak pindanoten heeft haar leven voorgoed veranderd.

Zouera is 40 en heeft 4 kinderen. Ze woont in hetzelfde dorp als Zouley en haar nichtje Aïcha, maar Zouera heeft pindanoten. Elke dinsdag staat zij op de markt met haar zelfgemaakte arachideolie en pindapasta. Het levert haar een vast inkomen op en maakt haar sterk en trots. Belangrijker nog: ze bant er de honger en ondervoeding voorgoed mee uit haar leven. Veel vrouwen willen het pad van Zouera volgen, maar hebben de middelen niet om te beginnen.

WAAROM PINDANOTEN?

Pinda’s zijn voedzaam en energierijk, perfect tegen ondervoeding. Er zitten veel mineralen, vitaminen en gezonde vetten in. Wij kopen ze in de streek: zo zijn ze pijlsnel bij de moeders. Een mama maakt er onmiddellijk pindapasta voor de kinderen mee. En ze perst er arachideolie uit, die ze verkoopt op de markt. Met het geld dat ze hiervoor krijgt, koopt ze rijst en maïs voor haar kinderen en kan ze opnieuw investeren in de aankoop van pindanoten voor de productie van pindapasta en arachideolie. Doorbreek de vicieuze cirkel van armoede, zodat de moeders beter gewapend zijn in hun strijd tegen de honger en de droogte!

<p>Arachideolie maken om te verkopen. U helpt een moeder uit de armoede met uw gift van vandaag.</p>

Arachideolie maken om te verkopen. U helpt een moeder uit de armoede met uw gift van vandaag.

Help nu. Andere moeders willen ook olie en pasta maken, maar het probleem is: ze hebben geen geld om hun eerste zak noten te kopen. Neem alstublieft die aankoop op u. De zakken zijn gestikt en  liggen klaar om gevuld te worden. De klok tikt.

HOEVEEL KILOGRAM NOTEN WILT Ú SCHENKEN?

De mensen lijden enorm honger. De voedselvoorraden zijn uitgeput, iedereen is totaal verzwakt. Help nu. Geef wat u wilt of volg de suggesties. — Met 300 kg kan een moeder onmiddellijk starten met het maken van olie en pindapasta en kan ze met haar gezin 3 maanden honger overbruggen. Drie maanden! Dat is het verschil tussen doodgaan en blijven leven.

100 KG PINDANOTEN Caritas International België STOP DE HONGER met € 16.
Deze zak is goed voor 1 maand zonder honger

300 KG PINDANOTEN Caritas International België STOP DE HONGER met € 48.
Ideaal voor een moeder om te starten met het maken van arachideolie en pindapasta. Goed voor 3 maanden eten600 KG PINDANOTEN Caritas International België STOP DE HONGERmet € 96,
Hiermee helpt u een gezin om 6 maanden honger te overbruggen en schenkt u het een nieuwe toekomst. 

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten

Gelijkaardige projecten

Alle projecten

Ontdek alle andere campagnes

Alle campagnes