De Filipijnen, een archipel van 7.107 eilanden met een totale oppervlakte van ongeveer 300.439 km2, is het derde land in de wereldrangschikking van landen die het meeste risico lopen op natuurrampen. Op 8 november 2013 lieten meer dan 6.000 mensen het leven door de tyfoon Haiyan (in de Filipijnen bekend onder de naam Yolanda). De materiële verliezen worden op meer dan 1.792 miljard euro geschat. Via haar netwerk kwam Caritas meteen ter hulp aan de meest kwetsbaren. Haar herstel- en ontwikkelingsprojecten zullen in 2017 eindigen.

Nieuws "Filipijnen"

Projecten "Filipijnen"

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen