Hervestiging is een procedure waarbij vluchtelingen worden overgebracht naar een derde land.

Hervestiging

Hervestiging is een procedure waarbij vluchtelingen worden geselecteerd en overgebracht van een land waar ze bescherming hebben gezocht naar een derde land dat voorafgaand haar akkoord gaf voor het verlenen van een duurzaam verblijfsrecht. Deze maatregel biedt een oplossing voor mensen die niet kunnen terugkeren naar hun land van herkomst maar ook niet de nodige bescherming kunnen genieten of de nodige integratieperspectieven hebben in het eerste land van opvang.

De cel Integratie van Caritas International, in nauwe samenwerking met de deelnemende OCMW’s, begeleidt deze mensen doorheen de administratieve stappen en ondersteunen ze bij het opbouwen van een netwerk (organisaties, leerkrachten, buren,…) in België.

Nieuws "Hervestiging"

Focus