Hervestiging is een procedure waarbij vluchtelingen worden overgebracht naar een derde land.

Hervestiging

Hervestiging is een procedure waarbij vluchtelingen worden geselecteerd en overgebracht van een land waar ze bescherming hebben gezocht naar een derde land dat voorafgaand haar akkoord gaf voor het verlenen van een duurzaam verblijfsrecht. Deze maatregel biedt een oplossing voor mensen die niet kunnen terugkeren naar hun land van herkomst maar ook niet de nodige bescherming kunnen genieten of de nodige integratieperspectieven hebben in het eerste land van opvang.

De cel Integratie van Caritas International, in nauwe samenwerking met de deelnemende OCMW’s, begeleidt deze mensen doorheen de administratieve stappen en ondersteunen ze bij het opbouwen van een netwerk (organisaties, leerkrachten, buren,…) in België.

Nieuws "Hervestiging"

Focus

• 2.212

mensen verloren tussen januari en mei 2017 het leven in een poging om Europa te bereiken vanuit Libië

• 390

mensen werden in 2016 door Caritas begeleid in het kader van het hervestigingsprogramma

• 14.559

ASIELAANVRAGEN IN BELGIË TUSSEN JANUARI EN SEPTEMBER 2017.

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen