Ontmoet de solidariteit in jouw gemeenschap!

Caritas International België Ontmoet de solidariteit in jouw gemeenschap!

Isabel Corthier – Een inclusieve samenleving begint bij een warm onthaal van kwetsbare vluchtelingen. Help jij mee?

Isabel Corthier – Een inclusieve samenleving begint bij een warm onthaal van kwetsbare vluchtelingen. Help jij mee?

21/05/2021

Wil jij de solidariteit van jouw gemeenschap in concrete actie omzetten? Voel je het kriebelen om iets te doen voor mensen op de vlucht? Neem dan deel aan de lokale ontmoetingsmomenten van Caritas International. Leer jouw solidaire gemeenschap kennen en verander samen het leven van een vluchtelingenfamilie in België.

Zet met je lokale netwerk je schouders onder de opvang en ondersteuning van een kwetsbare vluchtelingenfamilie. Een groep vrijwilligers vormen en samen een thuis vinden voor de familie zal je eerste missie worden. Voor minstens één jaar woont de familie er zelfstandig en bouwen er met behulp van jouw steun hun leven weer op. Als gids toon je hen de weg in hun nieuwe woonplaats en ondersteun je hen bij de verschillende aspecten van het dagelijkse leven in België. Het is een hartverwarmend en solidair avontuur voor jou en je gemeenschap.

>> LEES OOK : ‘Als familie onthaald’, een vluchtelingenfamilie die getuigt

Lokale ontmoetingsmomenten

Elke maand organiseert Caritas International ontmoetingsmomenten in jouw regio. Je leert er het engagement kennen en je hebt de mogelijkheid om andere geïnteresseerden uit je omgeving te ontmoeten. Samen, onder begeleiding van Caritas International brainstormen we over hoe jullie gemeenschap dit solidaire avontuur kan aangaan. Schrijf je in via ons online contactformulier en wij bezorgen je extra informatie.

Agenda

Nog aan te kondigen.

>> IK SCHRIJF ME IN VOOR DIT ONTMOETINGSMOMENT

Heb jij interesse, maar staat jouw locatie er niet bij? Laat het ons weten via het contactformulier en dan organiseren wij binnenkort een ontmoetingsmoment bij jou in de buurt.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten