Nepal werd op 25 april en 12 mei 2015 getroffen door twee aardbevingen. Meer dan 8000 doden en meer dan 8 miljoen mensen verloren toegang tot sanitaire en sociale voorzieningen.

Nepal :

In het kort

Nepal heeft een oppervlakte van 147 181 km². Het land grenst aan India en China waarmee het 2810 km landsgrenzen deelt. Nepal werd op 25 april en 12 mei 2015 getroffen door twee aardbevingen. De gevolgen waren zwaar: meer dan 8000 doden en meer dan 8 miljoen mensen verloren toegang tot sanitaire en sociale voorzieningen. Caritas is via haar netwerk de meest kwetsbare groepen te hulp geschoten en startte heropbouw- en ontwikkelingsprojecten die nog lopen tot 2017.

Nieuws "Nepal"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Nepal"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Indra

Het verhaal van Indra

“Tijdens mijn asielprocedure in België werkte ik als afwasser in een restaurant, maar toen mijn aanvraag werd afgewezen, had ik geen werkvergunning meer en verloor…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Ishwari

Het verhaal van Ishwari

Net buiten de Nepalese hoofdstad Kathmandu wordt hard gewerkt aan het toekomstige huis van Ishwari Khatiwada. Zij is een van de vele Nepalezen die nog…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Deel je geluk

Je bent jarig, gaat trouwen, verwacht een kindje of gaat met pensioen? Maak dit mooie moment nóg mooier door jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren!

Deel je geluk
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift