Sinds december 2013 is het geweld verder toegenomen in het oosten en noorden van Zuid-Soedan.

Zuid-Soedan :

In het kort

Sinds december 2013 is het geweld verder toegenomen in het oosten en noorden van Zuid-Soedan nadat president Kiir vicepresident Machar ervan beschuldigd had een staatsgreep te beramen. Het conflict is opnieuw opgelaaid en de etnische spanningen zijn toegenomen.

In augustus 2015 werd een staakt-het-vuren ondertekend en in april 2016 werd een overgangsregering tot stand gebracht. Gevechten tussen regeringstroepen en oppositietroepen blijven duren en komen nu ook steeds vaker voor in het zuiden van het land. Het voortdurende geweld, de instabiliteit van de markt en slechte oogsten hebben de voedselprijzen de hoogte in gejaagd. Als resultaat van de instabiliteit die nu ook wijdverspreid is in regio’s die voorheen stabiel waren, zijn duizenden mensen gevlucht naar buurlanden.

Caritas International steunt kleine producenten in Zuid-Soedan en vluchtelingen in Uganda met eigen fondsen en fondsen van de Zwitserse regering.

Nieuws "Zuid-Soedan"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Zuid-Soedan"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Joseph

Het verhaal van Joseph

Joseph, 46 jaar, is een van 270.000 vluchtelingen die de laatste maanden in het vluchtelingenkamp Bidi Bidi in Oeganda aankwam. Zoals de meeste anderen in…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Grace

Het verhaal van Grace

“Mijn grootste zorg is, elke dag weer, of ik wel genoeg eten zal hebben voor mijn vijf meisjes”, vertrouwt Grace ons toe. Ze woont in…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Justin Malis

Het verhaal van Justin Malis

In augustus kwamen Justin Malis en zijn dorp onder vuur tijdens het aanhoudende conflict in Zuid-Soedan. Na de moorden wist Justin dat het tijd was…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift