In Congo doet Caritas International samen met haar partners naast noodhulp en heropbouw ook aan duurzame ontwikkeling...

Caritas International is aanwezig in DRC sinds 1960 en heeft sinds 1998 een eigen landenkantoor om haar expertise op het gebied van voedselzekerheid (en verwante sectoren zoals WASH) verder te ontwikkelen en te verbeteren in samenwerking met de lokale diocesen.

Caritas International doet samen met haar partners naast noodhulp en heropbouw ook aan duurzame ontwikkeling waar empowerment van de lokale gemeenschap centraal staat.

Vandaag bestaat Caritas International uit 12 personen (Congolese collega’s en coöperanten) die samenwerken met Caritas Congo en tien van de 47 lokale diocesen. Caritas International is actief in meerdere nationale en provinciale clusters en maakt deel uit van het Raadgevend comité “Pooled Fund” en Forum van Ngo’s in DRC.

international
in DEMOCRATISCHE REPUBLIEK CONGO

+ -

Projecten "Democratische Republiek Congo"