In Congo zet Caritas International samen met haar partners in op noodhulp, heropbouw en duurzame ontwikkeling.

Caritas Internationaal is actief in de DR Congo sinds 1960. Zij heeft een kantoor ter plaatse. Op die manier wonen en werken de programmabeheerders zo dicht mogelijk bij de Congolese realiteit. Op vraag van, en samen met haar lokale partners, werkt Caritas International zowel noodhulp- en heropbouwprojecten uit als programma’s voor duurzame ontwikkeling.
De weerbaarheid van de lokale bevolking vergroten, dat is het opzet van Caritas International. Met haar partners, hoofdzakelijk diocesane Caritasorganisaties, werkt zij vooral in het domein van de voedselzekerheid en de crisisbeheersing: enerzijds wordt een waarschuwingssysteem uitgebouwd, anderzijds wordt gewerkt aan een optimalisering van de hulpverlening.

Nieuws "Democratische Republiek Congo"

Projecten "Democratische Republiek Congo"