Kasaï, DRC: voedselhulp bereikt 3.600 personen extra

Caritas International België Kasaï, DRC: voedselhulp bereikt 3.600 personen extra
Caritas International België Kasaï, DRC: voedselhulp bereikt 3.600 personen extra

Guy Marin/Caritas Congo

Guy Marin/Caritas Congo

07/02/2018

600 gezinnen ontvingen vorige week noodhulp in de regio van Tshikapa. Elk van hen werd getroffen door de gevolgen van het geweld dat van de Kasaï een bloedbad maakte. Om aan de grootste nood tegemoet te komen, kregen ze maïsmeel, bonen, zout en olie om aan de grootste nood tegemoet te komen. De menselijke drama’s blijven aanzienlijk.

“De gewapende mannen kwamen toen ik met mijn kind op het veld was. Dat heeft ons leven gered,” vertelt mevrouw Kanji, een jonge vrouw van nog geen 30 jaar oud. Haar man werd onthoofd. Ook twee van haar kinderen overleefden de aanval niet. Ze bleef achter met één kind, zwanger van wat haar vierde moest zijn. De familie helpt waar ze kan, maar dat is niet vanzelfsprekend. “Ik dank God dat Caritas ons nu deze humanitaire hulp brengt.”

Aan de zijde van de slachtoffers

Sinds de uitbraak van de crisis in de Kasaï, blijft Caritas aan de zijde van de slachtoffers staan. De 600 gezinnen krijgen binnenkort ook onmisbare huishoudartikelen zoals dekens, zeep, borden en emmers.

Onze lokale partner stond eerder al 500 gevluchte gezinnen bij met humanitaire hulp. 500 andere gevluchte of teruggekeerde gezinnen kregen een waardigheidskit, met daarin o.a. zeep, tandpasta en maandverband. ”Momenteel helpen we nog 1.994 andere gezinnen met water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) in 8 gezondheidszones in Luebo. We blijven ons inzetten voor onze bevolking,” vult E.H. Pierre Mulumba, coördinator van Caritas Luebo aan.

Noden blijven enorm

In de 5 provincies van de Kasaï zijn de noden onvoorstelbaar groot. Volgens het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (UNOCHA), dat haar schattingen baseert op informatie van ons humanitair alarmsysteem, zullen in de eerste helft van 2018 bijna 1,9 miljoen mensen [1] humanitaire hulp nodig hebben. Caritas doet wat ze kan om de getroffen bevolking bij te staan. En ook u kunt het verschil maken met uw gift.Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten