Griekenland moet het hoofd bieden aan de instroom van vluchtelingen die de oorlog in het Midden-Oosten ontvluchten via de Turkse kust.

Griekenland :

In het kort

De aanhoudende besparingsmaatregelen in het kader van de onderhandelingen met de EU en het IMF hebben vreselijke gevolgen gehad voor de Griekse samenleving. Meer dan drie miljoen mensen leven onder de armoededrempel, meer dan de helft van de jongeren is werkloos… Maar Griekenland is ook het Europese land dat het hoofd moet bieden aan de instroom van vluchtelingen die de oorlog in het Midden-Oosten ontvluchten via de Turkse kust. Voor een land dat al op de rand van het faillissement staat, betekent de aankomst van tienduizenden vluchtelingen een bijzondere uitdaging. Terwijl de Europese lidstaten terughoudend zijn om hun solidariteit te betuigen, deed het Caritas netwerk grote inspanningen om Caritas Hellas te steunen, die zo snel kon groeien in efficiëntie en capaciteit. Met de bijdragen van Caritas België worden zowel de vluchtelingen (op de eilanden, in Athene of bij de grens met Macedonië) als de kwetsbare Griekse gastgemeenschap geholpen.

Nieuws "Griekenland"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Griekenland"

Alle projecten
Caritas International België

Deel je geluk

Je bent jarig, gaat trouwen, verwacht een kindje of gaat met pensioen? Maak dit mooie moment nóg mooier door jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren!

Deel je geluk
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift