De afgelopen jaren werd Azië getroffen door opeenvolgende natuurrampen.

Azië :

In het kort

Globalisering en liberalisering van de economie zorgen voor een hogere levensstandaard in Azië. Maar tegelijk nemen ook de verschillen toe en vergroot de sociale ongelijkheid. Omwille van die reden helpt het Caritasnetwerk samen met de lokale Caritasorganisaties de levensomstandigheden van de meest kwetsbare groepen verbeteren. Via inkomensgenererende activiteiten, praktijkopleidingen en ondernemingstrainingen leren we gemarginaliseerde groepen hoe ze hun rechten kunnen opeisen en meer onafhankelijk kunnen worden.

De afgelopen jaren werd Azië getroffen door opeenvolgende natuurrampen. Miljoenen mensen moesten hun huizen verlaten in India, Pakistan, Sri Lanka, Nepal, Myanmar en de Filippijnen. Telkens sprong het Caritasnetwerk in de bres met noodhulp- en heropbouwprojecten. Recent heeft Caritas International samen met haar netwerk een noodhulpactie opgezet voor 350.000 slachtoffers uit Nepal.

Caritas
International
in Azië

+ -

Nieuws "Azië"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Azië"

Alle projecten

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van een overlevende

Het verhaal van een overlevende

Caritas medewerker Fatwa Fadillah ontmoette in het dorp Jonohoge een vrouw die de aardbeving en daaropvolgende tsunami overleefde. Haar naam heeft hij niet gevraagd, maar…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Indra

Het verhaal van Indra

“Tijdens mijn asielprocedure in België werkte ik als afwasser in een restaurant, maar toen mijn aanvraag werd afgewezen, had ik geen werkvergunning meer en verloor…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Deel je geluk

Je bent jarig, gaat trouwen, verwacht een kindje of gaat met pensioen? Maak dit mooie moment nóg mooier door jouw geluk te delen met de meest kwetsbaren!

Deel je geluk
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift