Een humane, waardige en kwaliteitsvolle begeleiding

Gezinnen en alleenstaanden

Tijdens de opvangcrisis van 2015 opende Caritas het opvangcentrum in Scherpenheuvel, dat vandaag nog steeds onderdak biedt aan maximum 174 asielzoekers. Hier bieden we een collectieve opvang op mensenmaat, die de betrokken personen een grotere autonomie geeft.

Nieuws "Gezinnen en alleenstaanden"

Projecten "Gezinnen en alleenstaanden"

Focus

• 14.559

ASIELAANVRAGEN IN BELGIË TUSSEN JANUARI EN SEPTEMBER 2017.

mensen opgevangen in Scherpenheuvel in 2016.

• 2.212

MENSEN VERLOREN TUSSEN JANUARI EN MEI 2017 HET LEVEN IN EEN POGING OM EUROPA TE BEREIKEN VANUIT LIBIË.

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen
Caritas International België

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren   ?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid   ? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift