Migratie in België: anders bekeken. Video

Caritas International België Migratie in België: anders bekeken. Video

Cover van de video "Migratie in België: anders bekeken"

Cover van de video "Migratie in België: anders bekeken"

24/02/2021

Stel jij je soms vragen over migratie? Wil je weten waar de migranten in België vandaan komen en waarom ze verhuizen? Welk effect heeft het op de economie? Ontdek er alles over in deze animatievideo.

Zowel voor de ontwikkeling van België als die van het land van herkomst van migranten, heeft migratie dus een positief effect. Het is de belangrijkste les uit het laatste rapport van Caritas International, dat opgesteld werd in samenwerking met twee universitaire onderzoekers, en waarvan de resultaten in deze video werden gebruikt.

Het volledige rapport kan je hier lezen: ONS GEMEENSCHAPPELIJK HUIS: MIGRATIE EN ONTWIKKELING IN BELGIË.

Dit is een warme oproep om anders te denken en te spreken over migranten in België. Draag bij aan deze mentaliteitsverandering door dit bericht te delen!

 

 


Dit artikel kwam tot stand in het kader van de campagne #whatishome waarin we op zoek gaan naar de link tussen migratie en ontwikkeling. #whatishome is een driejarige sociale mediacampagne gefinancierd door de Europese Unie voor sensibilisering en ontwikkelingseducatie (DEAR) in het kader van het project MIND. 11 landen en 12 Caritasorganisaties doen mee aan deze campagne. Meer info hier. De inhoud van deze campagne valt onder de verantwoordelijkheid van Caritas International en weerspiegelt niet noodzakelijk de officiële standpunten van de Europese Unie.

Caritas International België Migratie in België: anders bekeken. Video

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten