Fotowedstrijd: en de winnaars zijn…

Caritas International België Fotowedstrijd: en de winnaars zijn…

Coralie Vankerkhoven, Farida Lemeatrag, Robbe Vandegehuchte, Veerle Schollen, Denis David Crickx, David Taquin, Michiel Crijns, Sylvie Stepp”, Romy Eijckmans, Wouter Elsen en Roger Hamblok.

Coralie Vankerkhoven, Farida Lemeatrag, Robbe Vandegehuchte, Veerle Schollen, Denis David Crickx, David Taquin, Michiel Crijns, Sylvie Stepp”, Romy Eijckmans, Wouter Elsen en Roger Hamblok.

25/02/2020

De allermooiste foto’s van onze fotowedstrijd vind je nu hier! Proficiat Kathie Danneels en Michiel Crijns. Zij winnen respectievelijk de jury- en publieksprijs van onze fotowedstrijd met als thema “stronger societies through migration”.

In het kader  van het MIND project organiseerden we een fotografiewedstrijd rond het thema “Stronger societies through migration”. Het doel hiervan was om met foto’s te tonen welke bijdrage migratie levert aan onze maatschappij. Een thema dat ook aan bod kwam in ons laatste rapport ‘Ons gemeenschappelijk huis: migratie en ontwikkeling in België.”

>> LEES OOK: Migratie draagt bij tot ontwikkeling

Een professionele jury selecteerde 12 finalisten uit alle ingezonden fotoreeksen. De serie “My gift to you” van Kathie Danneels werd bekroond met de juryprijs. De 11 andere inzendingen konden stemmen voor de publieksprijs verzamelen op Instagram. Hier kwam Michiel Crijns als winnaar uit de bus met zijn serie “Clowns without borders.”

Juryprijs : Kathie Danneels

My gift to you: Zeventien vrouwen repeteerden sinds oktober 2018 in het atelier van kleinVerhaal in Oostende. Hun leeftijd varieerde van 25 tot 64 jaar. Ze waren bijna allemaal van een andere afkomst en cultuur. De ene woonde altijd al in Oostende, de andere was pas aangekomen. Ze spraken verschillende talen maar toch lukte het om te communiceren.

Ze maakten een poëtische en muzikale voorstelling waarin de onschuldige kindertijd, via dans, muziek en tekst, centraal stond. Door elkaar vertrouwen te geven en zich kwetsbaar op te stellen, kwamen ze tot een mooi resultaat.

De voorstelling ging in première op TAZ 2019[1] en kreeg een lovende recensie in De Morgen[2].

Fotograaf: Kathie Danneels (www.kathiedanneels.be@kathied2323)

Publieksprijs: Michiel Crijns

Clowns without borders: Gedwongen migratie laat veel littekens na, niet in het minst bij de jongste gezinsleden. Om hen een verzetje te geven in bange dagen, reizen de ‘Clowns without borders’[3] vrijwillig de wereld rond om kinderen in vluchtelingenkampen weer even echt kind te laten zijn. Zelfs ouders herontdekken de jongste versie van zichzelf.

Fotograaf: Michiel Crijns (@crijsmichiel)

Alle series van de finalisten

Alle fotoreeksen vind je op onze Instagram account (@caritasintbe). Aarzel niet om ons ook te volgen!


Deze wedstrijd werd gerealiseerd in het kader van het MIND-project. Het project MIND kreeg financiële steun van het programma van de Europese Unie voor sensibilisering en ontwikkelingseducatie (DEAR). Meer informatie vind je hier. Deze inhoud is de verantwoordelijkheid van Caritas International en niet noodzakelijk van de Europese Unie.

Caritas International België Fotowedstrijd: en de winnaars zijn…Originele titels van Kathie Danneels in volgorde van verschijning:

Leidster van de dans; Generale repetitie in de grote Post Oostende; Eerste bijeenkomst; Aanwijzingen blijven nodig; Oefenen in Kleinverhaal; Met vallen en opstaan.

Originele titels van Michiel Crijns in volgorde van verschijning:

Back to reality; Puschbacks; Actie;  Verbonden Toeschouwers; De blijde intrede van clown David; Huilen of bulderlachen.

1

TAZ, Première “My Gift To You”, geraadpleegd op 25/02/2020.

3

Meer over Clowns zonder grenzen lees je op hun site: www.cwb-international.org.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten