Wij achten het essentieel dat de mensenrechten van migranten worden gegarandeerd, ongeacht hun statuut.

In het kort

Wij achten het essentieel dat de mensenrechten van migranten worden gegarandeerd, ongeacht hun statuut. Caritas International heeft daarom juristen in dienst die ondersteuning bieden in de voortdurende strijd voor een betere bescherming van de mensenrechten.

Ons actieterrein

Het onthaal en de procedures die azielzoekers doorlopen, gezinshereniging, voogdij van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV), regularisatieprocedures en vreemdelingenrecht in gesloten centra. We werken ook rond meer algemene kwesties die vaak ingrijpende gevolgen hebben voor de vreemdelingen, zoals huisvesting, schulden, sociale rechten en discriminatie.

Het onthaal en de procedures die azielzoekers doorlopen, gezinshereniging, voogdij van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV), regularisatieprocedures en vreemdelingenrecht in gesloten centra.
We werken ook rond meer algemene kwesties die vaak ingrijpende gevolgen hebben voor de vreemdelingen, zoals huisvesting, schulden, sociale rechten en discriminatie.

Lees meerSluiten

Voor maatschappelijk werkers

Onze juristen adviseren maatschappelijk werkers (onze sociale dienst en partners van de dienst opvang) zodat zij kunnen inspelen op vragen van de doelgroep. We bieden ook de nieuwsbrief “Vluchtschrift” aan, een gespecialiseerd overzicht voor wie werkt in de sociale en juridische sector.

Onze juristen adviseren maatschappelijk werkers (onze sociale dienst en partners van de dienst opvang) zodat zij kunnen inspelen op vragen van de doelgroep.

We bieden ook de nieuwsbrief “Vluchtschrift” aan, een gespecialiseerd overzicht voor wie werkt in de sociale en juridische sector.

Lees meerSluiten
Blijf op de hoogte van het juridische nieuws!

Contact

Nieuws

Alle nieuwsberichten

Focus

  • 7.554

    ASIELAANVRAGEN VAN SYRIËRS IN BELGIË IN 2015

  • 1.322

    ASIELAANVRAGEN IN BELGIË IN JULI 2016

  • 10.000

    ERKENDE VLUCHTELINGEN ZOEKEN EEN HUURWONING

Caritas International België

Ik stel een testament op

Wil je voortleven in projecten voor kwetsbare mensen? Neem dan Caritas International op in jouw testament! Het is gemakkelijk, snel en we zijn er om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Ik stel een testament op
Caritas International België

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder jou en je vrijgevigheid? Samen strijden we tegen honger, armoede en geweld. Zo tover jij een glimlach op vele gezichten.

Doe een gift