Wij achten het essentieel dat de mensenrechten van migranten worden gegarandeerd, ongeacht hun statuut.

In het kort

Wij achten het essentieel dat de mensenrechten van migranten worden gegarandeerd, ongeacht hun statuut. Caritas International heeft daarom juristen in dienst die ondersteuning bieden in de voortdurende strijd voor een betere bescherming van de mensenrechten.

Ons actieterrein

Het onthaal en de procedures die azielzoekers doorlopen, gezinshereniging, voogdij van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV), regularisatieprocedures en vreemdelingenrecht in gesloten centra. We werken ook rond meer algemene kwesties die vaak ingrijpende gevolgen hebben voor de vreemdelingen, zoals huisvesting, schulden, sociale rechten en discriminatie.

Het onthaal en de procedures die azielzoekers doorlopen, gezinshereniging, voogdij van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV), regularisatieprocedures en vreemdelingenrecht in gesloten centra.
We werken ook rond meer algemene kwesties die vaak ingrijpende gevolgen hebben voor de vreemdelingen, zoals huisvesting, schulden, sociale rechten en discriminatie.

Lees meerSluiten

Voor maatschappelijk werkers

Onze juristen adviseren maatschappelijk werkers (onze sociale dienst en partners van de dienst opvang) zodat zij kunnen inspelen op vragen van de doelgroep. We bieden ook de nieuwsbrief “Vluchtschrift” aan, een gespecialiseerd overzicht voor wie werkt in de sociale en juridische sector.

Onze juristen adviseren maatschappelijk werkers (onze sociale dienst en partners van de dienst opvang) zodat zij kunnen inspelen op vragen van de doelgroep.

We bieden ook de nieuwsbrief “Vluchtschrift” aan, een gespecialiseerd overzicht voor wie werkt in de sociale en juridische sector.

Lees meerSluiten
Blijf op de hoogte van het juridische nieuws!

Contact

Nieuws

Alle nieuwsberichten

Focus

  • 7.554

    ASIELAANVRAGEN VAN SYRIËRS IN BELGIË IN 2015

  • 1.322

    ASIELAANVRAGEN IN BELGIË IN JULI 2016

  • 10.000

    ERKENDE VLUCHTELINGEN ZOEKEN EEN HUURWONING

Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift