Goed nieuws: voor 2020 wordt je fiscaal attest nog voordeliger

Caritas International België Goed nieuws: voor 2020 wordt je fiscaal attest nog voordeliger

Canva - In deze moeilijke tijden is goed nieuws meer dan welkom. In 2020 profiteer je van een extra belastingvermindering van 15% op giften van meer dan 40€.

Canva - In deze moeilijke tijden is goed nieuws meer dan welkom. In 2020 profiteer je van een extra belastingvermindering van 15% op giften van meer dan 40€.

16/06/2020

Je weet vast en zeker dat jouw giften aan Caritas International van minstens 40 euro op jaarbasis, je recht geven op een fiscaal attest het jaar daarop. Dat is al jaren zo. Maar wij hebben nieuw en heugelijk nieuws. De “Superkern” heeft in zijn laatste vergadering beslist om het voordeel, gelinkt aan het fiscaal attest voor de giften dit jaar te verhogen tot 60%. Een gedroomde kans voor iedereen die een bijkomend gebaar wil stellen om de meest kwetsbaren bij te staan.

Heel concreet ontvang je 60% terug van de bedragen die je schenkt in 2020, in de vorm van een belastingvermindering, zover het totale bedrag van je giften minder bedraagt dan 20% van je netto belastbaar inkomen. Een gift van 100 euro in 2020 kost je dus in realiteit slechts 40 euro. Je gift, ongeacht het bedrag, is welkom. Dankjewel.

>>IK DOE EEN GIFT

Het Coronavirus Hulpfonds en belastingvermindering

De crisis veroorzaakt door het coronavirus slaat genadeloos toe en heeft een ernstige impact op ieders leven. Vooral de meest kwetsbare mensen krijgen de hardste klappen. Dat zijn de mensen voor wie Caritas door het vuur blijft gaan, in ons land en in het buitenland. De ouderen. De zieken. De daklozen en de vluchtelingen. De mensen die alleen zijn en niemand hebben die naar ze omkijkt. Zij hebben jou en ons meer dan ooit hard nodig. Dringend!

Hierbij een idee van de noden. Laat je goed hart spreken en kijk waarmee je wilt en kunt helpen.

  • Basispakket beschermingsmateriaal: 28€
  • Voedsel voor 1 maand voor een getroffen gezin: 57€, is eigenlijk 23€ na de belastingvermindering van 60 %.
  • Uitgebreid pakket beschermingsmateriaal: 98€, is eigenlijk 39€ na de belastingsvermindering.

Hartelijk dank voor jouw gift.

Handel snel, help snel

We hebben nu jouw onmiddellijke hulp nodig voor beschermingsmateriaal voor onze stille helden en voor de mensen die zij helpen, zodat ze niet besmet raken en het virus niet verspreiden. En wij willen ook jouw steun vragen voor voedselpakketten voor de armste Afrikaanse landen, waar een ongeziene catastrofe voor de deur staat. Wij houden ons hart vast. En wij doen beroep op jou om ons te helpen.

Doe vandaag nog een gift voor het Coronavirus Hulpfonds via ons online platform of op het rekeningnummer BE88 0000 0000 4141 met de mededeling “Coronavirus 005”.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten