Caritas International België Kinderen op school houden
scroll to

Focus

Libanon :
Kinderen op school houden

Caritas International BelgiëKinderen op school houden
september 2019

Terwijl hun vrienden na schooltijd buitenspelen, gaan Julie, Yaman en veel andere kinderen nóg eens naar school, om bij te leren en bij te benen. Dat is niet vanzelfsprekend. Ze zouden zich kunnen neerleggen bij hun lot. Redenen genoeg. Ze hebben leerproblemen … komen uit kansarme gezinnen … wonen dikwijls in miserabele omstandigheden … zijn lang op de vlucht geweest … — Maar nee: ze werken hard aan hun toekomst. Hun ijver en inzet verdienen respect. En steun.

Ik doe vandaag nog een gift
Een vraag? Neem contact met ons op

HELP EEN KIND MET LEERPROBLEMEN IN LIBANON EN SCHENK EEN TOEKOMST

Elk gebaar telt en helpt kwetsbare kinderen in Libanon. Hartelijk bedankt voor jouw vrijgevigheid.

Ik doe een gift online
of op de rekening van Caritas : BE 88 0000 0000 4141
<p>Voor Julie loopt de school niet altijd van een leien dakje. Ze doet haar best om te slagen. En jij kunt helpen.</p>

Voor Julie loopt de school niet altijd van een leien dakje. Ze doet haar best om te slagen. En jij kunt helpen.

Julie is nog geen negen en ze geeft al les. Elke zaterdag. Aan haar schoolbord op het terrasje van het appartement in Beiroet waar ze met haar mama woont. Daar geeft ze rekenen en Frans aan haar ingebeelde klasje. Julie wil later graag juf zijn. En ze is ervan overtuigd dat ze dat ook gaat worden. Ze moet er wel hard voor werken, want ze kan op school niet altijd goed volgen. Daarom gaat ze nu al twee jaar naar After School van Caritas. In dit programma – dat After School heet- krijgen Julie en andere kinderen hulp bij het huiswerk, studiebegeleiding en bijlessen. Na schooltijd, van gespecialiseerde leerkrachten. Een onmisbaar duwtje in de rug.

After School

In After School heeft Julie een kracht in zichzelf ontdekt waarvan ze niet wist dat ze die had. Het verlegen kindje ontpopte zich tot een sterke meid. Ze heeft meer zelfvertrouwen. Haar faalangst is verminderd. Ze durft volwassenen aan te spreken, zelfs in het Frans. Julie is een heel ander meisje nu, zeker van zichzelf en haar grote droom. Maar haar droom om leerkracht te worden, zou nooit kunnen uitkomen.

VLUCHTELINGENKINDEREN HERONTDEKKEN VREUGDE, VREDE EN VRIENDSCHAP

Net als de meeste kinderen van Syrische vluchtelingen heeft Yaman heel lang geen schoolbanken en leerkrachten gezien. Hij is blij dat hij in Libanon naar school kan, maar heeft het moeilijk.

Waar ze ook vandaan komen, vluchtelingenkinderen zoals Yaman hebben een leerachterstand opgelopen. Bovendien ken ze vaak geen Frans of Engels, twee belangrijke talen in het onderwijs in Libanon. De meesten gaan al maanden of zelfs jaren niet meer naar school. Ze moesten vluchten en alles achterlaten. Ze verloren familie en vrienden. En ze hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt.

<p>Sinds hij naar de bijlessen in het After School programma gaat, maakt Yaman reuzensprongen. Help hem om te blijven vooruitgaan.</p>

Sinds hij naar de bijlessen in het After School programma gaat, maakt Yaman reuzensprongen. Help hem om te blijven vooruitgaan.

After School

Dit programma is het beste wat Yaman overkomen is. “Hij heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt”, zegt mama Fatima. “Hij doet het echt goed.” Zijn resultaten gaan in stijgende lijn. Iedereen hoopt dat hij zo verder kan gaan. Dan staat de deur naar een betere toekomst voor hem open. Anders heeft hij weinig uitzicht op een gelukkig leven.

Het After School programma geeft terug waardigheid aan Yaman en andere kinderen zoals hij. Ze kunnen er nieuwe vrienden maken. Ze leren weer wat vreugde, vrede en vriendschap betekenen. Maar wat als de deuren van deze speciale school dichtgaan?

De tijd dringt

Goed onderwijs is de weg naar een betere toekomst. Maar het is een moeilijke weg voor kinderen zoals Julie en Yaman.

Caritas vraag jouw hulp voor Libanese kinderen die het moeilijk hebben op school en wiens familie heel arm is. En voor de Syrische vluchtelingenkinderen, die niet kunnen volgen op school en in Libanon met taalproblemen kampen.

Als we de nodige fondsen niet bijeen krijgen, staan de zes scholen van het After School programma en de toekomst van zo’n 500 kinderen op het spel. Bedankt voor jouw hulp!

Hoe help jij vandaag een kind aan een betere toekomst?

Elke schooldag werken in Libanon honderden kwetsbare kinderen met leermoeilijkheden hard aan hun toekomst. Help ze met uw gift. Doe het vandaag nog. De fondsen zijn op, de lessen beginnen in oktober, de kinderen kijken ernaar uit. Geef alstublieft nu. Dit zijn de suggesties van Caritas, voor één kind:

2 weken After SchoolCaritas International België Kinderen op school houdenvoor 24
1 maand After School*Caritas International België Kinderen op school houdenvoor 48  2 maanden After School*Caritas International België Kinderen op school houdenvoor 96 

* Schenkt u 40 euro of meer, dan ontvangt u begin volgend jaar een fiscaal attest van Caritas. Voeg het bij uw aangifte en u krijgt tot 45% van uw gift terug als belastingvermindering. Zo krijgt u van 96 euro tot 43,20 euro terug. Caritas helpt uit uw naam een kind met uw 96 euro, terwijl dat voor u op nog geen 53 euro komt. Veel donateurs houden rekening met dat belastingvoordeel en geven méér. Is het ook voor u een reden om iets extra’s te doen?

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten

Gelijkaardige projecten

Alle projecten

Ontdek alle andere campagnes

Alle campagnes