Coronderwijs: Lesmateriaal voor afstandsleren

Caritas International België Coronderwijs: Lesmateriaal voor afstandsleren
18/05/2020

De corona-crisis verplichtte ons allen om na te denken over nieuwe vormen van lesgeven. Caritas staat klaar met lesmateriaal dat zowel binnen als buiten de klas kan worden gebruikt. Online én offline.

Lesmateriaal voor binnen en buiten de klasmuren

Lesgeven in lockdown, evident was en is het niet. Nu het leven zich geleidelijk aan terug herneemt, komt er weer ruimte voor thema’s die de voorbije weken naar de achtergrond moesten wijken. Vanuit bestaand lesmateriaal pasten we leermiddelen aan zodat ze zich beter lenen tot afstandsonderwijs en zowel binnen als buiten de klasmuren kunnen worden gebruikt. We lijsten hieronder enkele leermiddelen op die als inspiratie kunnen dienen of je rechtstreeks kan inzetten in jouw lessen. Online én offline. Veel plezier!

>>IK DOWNLOAD HET LESMATERIAAL

HOE TOEGANG KRIJGEN?

Het lesmateriaal is helemaal gratis. Vul gewoon het formulier hieronder in om er onbeperkt toegang tot te krijgen. Je krijgt dan een wachtwoord waarmee je al het materiaal kunt downloaden.

Een probleem met de verschillende documenten? We zijn hier! Stuur ons een mailtje en we bezorgen je het lesmateriaal.

DIDACTISCHE GIDS JONGEREN OP DE VLUCHT

Deze gids werd ontwikkeld voor het project ‘Jongeren op de vlucht’ waarbij Belgische kinderen en jongeren een brief schrijven naar een Syrische leeftijdsgenoot die moest vluchten naar Libanon. Om deze activiteit te omkaderen stellen we een heleboel lestips en concreet leermateriaal voor. De thematische focus is hier vluchtelingen en het conflict in het Midden-Oosten.

Heel wat materiaal kan op afstand worden gebruikt en ook los van de activiteit van het brieven schrijven:

Je kan ook het volledige project “Jongeren op de vlucht” ontdekken.

EDUCATIEVE FICHES BETWEEN 2 WORLDS

Deze fiches zijn bedoeld om jou als leerkracht te ondersteunen bij het lesgeven over migratie en vluchtelingen. Een achtergronddossier geeft een duidelijke introductie op het thema en vervolgens vind je 9 lesideeën over het thema die afzonderlijk van elkaar kunnen gebruikt worden. Een aantal fiches pasten we aan en kunnen gebruikt worden voor afstandsonderwijs:

Je kan ook het volledige dossier “Between 2 Worlds” ontdekken.

Onbeperkete toegang tot materiaal afstandsonderwijs
Privacy *
Samen met je leerlingen je verder verdiepen in de thematiek? Ontdek ons verder educatief aanbod op deze website of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten