Update lespakket Between2Worlds

Caritas International België Update lespakket Between2Worlds

© Marie Defreyne / Caritas International

© Marie Defreyne / Caritas International

27/04/2023

De realiteit op het vlak van migratie en vluchtelingen evolueert voortdurend, en als leerkracht ga je dan ook graag aan de slag met lesmateriaal dat actueel is. De komende maanden geven wij onze fiches binnen het lespakket Between2Worlds dan ook een grondige update. We lanceerden alvast een nieuwe versie van de stoelendans over de opvang van vluchtelingen.

KAN IK – IN AFWACHTING VAN DEZE UPDATE - NOG MET DE ORIGINELE FICHES AAN DE SLAG?

Zeker! De informatie in onze oorspronkelijke fiches (opgemaakt in 2019) is nog steeds correct, maar de nieuwste ontwikkelingen en cijfers zijn er nog niet in opgenomen. In afwachting van onze geactualiseerde fiches, kan je voor actuele info wel steeds terecht op onze gratis digitale leeromgeving die eind 2022 gelanceerd werd en voortdurend up-to-date wordt gehouden. Je vindt er onder meer informatie, cijfers en lesmateriaal rond migratie en vluchtelingen, naast nog verschillende andere thema’s.

Caritas International België Update lespakket Between2Worlds

WAT HOUDT DE UPDATE VAN DE STOELENDANS (FICHE 2) IN?

De stoelendans blijkt nog steeds succesvol als methodiek. Het opzet verandert dus niet. Wel werden de cijfergegevens geüpdatet aan de hand van de meest recente beschikbare info. Voor de opvang van vluchtelingen, is dat het UNHCR Global Trends Report [1] dat in 2022 gepubliceerd werd (en cijfergegevens bevat van 2021).

WANNEER KAN IK ALLE NIEUWE FICHES VERWACHTEN?

Nog voor de zomervakantie mag je de geactualiseerde fiche 0 tot en met 3 verwachten. De overige geactualiseerde fiches (4-8) verschijnen in de zomer en het najaar van 2023.Voetnoot :

2

Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking – DGD

 

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten