Caritas International België 10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning
scroll to

Focus

Huisvesting :
10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning

Caritas International België10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning
Caritas International België10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning
augustus 2016

Deze mensen moeten de opvangstructuren voor asielzoekers verlaten. Twee maanden krijgen ze om ergens anders onderdak te vinden. Een woning is erg belangrijk: het is de eerste noodzakelijke stap naar integratie.

Doe een gift
Een vraag? Neem contact met ons op

Solidaire huiseigenaar…

10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning. Zij moeten de opvangstructuren voor asielzoekers verlaten. Twee maanden krijgen ze om ergens anders onderdak te vinden. Een woning is erg belangrijk: het is de eerste noodzakelijke stap naar integratie.

> U kunt ons uw woning aanbieden door een e-mail te sturen naar Solidaire.eigenaar@caritasint.be of ons te bellen op het nummer 0473 95 14 62. 

“Een huis vinden op de privémarkt is erg moeilijk”, weet Anne Dussart van Caritas International. “De vluchtelingen kennen onze taal niet en ze botsen vaak op vooroordelen. Als ze erkend worden als vluchteling moeten ze binnen de twee maanden de opvangstructuur verlaten. Ze krijgen dus maar twee maanden om een woning te zoeken. Zonder geld is dat erg moeilijk. Om te kunnen genieten van de maatschappelijke integratiepremie van het OCMW hebben ze echter een adres nodig. Deze vicieuze armoedecirkel willen we kost wat kost doorbreken.”

Housing4refugees

Caritas International België10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning

U misschien?

Over een woonst beschikken is de conditio sine qua non in België om een nieuw leven op te starten, om zich te integreren. Wij willen de toegang tot een woning makkelijker maken. Daarom zoeken we eigenaars. U misschien?

Voor een rechtstreeks contact met onze medewerkers: Solidaire.eigenaar@caritasint.be of 0473 95 14 62.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten

Gelijkaardige projecten

Alle projecten

Ontdek alle andere campagnes

Alle campagnes