Opvangcentrum Scherpenheuvel blijft open tot juni 2019

Caritas International België Opvangcentrum Scherpenheuvel blijft open tot juni 2019

Isabel Corthier

Isabel Corthier

28/09/2018

De opvang van asielzoekers in het Peterskasteel in Scherpenheuvel wordt dan toch verlengd tot 30 juni 2019. Dat heeft de ministerraad deze week beslist.

“We bereiden ons voor om opnieuw op te starten”, vertelt François Cornet, directeur van Caritas International. “Een aanzienlijk deel van onze medewerkers was al vertrokken. En, de laatste bewoners zijn vandaag – vrijdag 28 – ook verhuisd.” Het centrum moest normaal gezien op 30 september de deuren definitief sluiten.

Nieuwe kansen

“Het is frustrerend om personeel te moeten laten gaan terwijl je heropstart”, aldus nog François Cornet. “Maar tegelijk biedt deze beslissing ook kansen. Trouw aan onze waarden en visie, willen we in Scherpenheuvel vooral gaan inzetten op de opvang van kwetsbare asielzoekers: mensen met een handicap, medische problemen of alleenstaande vrouwen en moeders.”

Opfrissingswerken

Naast het opnieuw aanwerven van personeel zal Caritas ook starten met het uitvoeren van opfrissingswerken zodat de kwaliteit van de opvang gegarandeerd kan worden en er kamers kunnen geopend worden voor rolstoelgebruikers.

Het opvangcentrum werd in november 2015 geopend. In totaal verbleven er meer dan 650 asielzoekers uit onder meer Afghanistan, Syrië en Irak. Het ging voornamelijk om gezinnen.
In maart dit jaar besliste de staatssecretaris voor Asiel en Migratie om de opvangcapaciteit af te bouwen en de negen overgebleven noodopvangcentra in ons land te sluiten — waaronder ook ons opvangcentrum in Scherpenheuvel. Die beslissing werd nu herzien.

Nieuwe collega's gezocht

Omdat een aanzienlijk deel van onze medewerkers al vertrokken is, zijn we dringend op zoek naar nieuw personeel met diverse profielen. We zoeken een sociaal-juridisch begeleider, verpleegkundige, polyvalente medewerkers en nog veel meer.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten