Bescherming en respect voor uw privacy

Caritas International België Bescherming en respect voor uw privacy

Isabel Corthier

Isabel Corthier

10/05/2018

De bescherming van je gegevens is steeds van kapitaal belang geweest voor Caritas en we zijn niet van plan dit te veranderen! Naast de wettelijke bepalingen, werken we al vele jaren om jouw gegevens ethisch en transparant te behandelen.

Caritas, als organisatie van internationale solidariteit, engageert zich om migranten en vluchtelingen te beschermen, maar dat niet alleen… we waken ook over het respect voor rechten, van onze schenkers, sympathisanten en personeel: de drijvende krachten van Caritas.

Privacybeleid aangepast aan iedereen

In een streven naar totale transparantie, hebben we 12 privacybeleiden op papier gezet, in functie van de context waarin de gegevens verzameld werden. Ze belichten je rechten volgens de nieuwe privacyregels van de Europese Unie (AVG, in het Engels GDPR) en leggen uit hoe ze uit te oefenen.

Inderdaad, we doen alles opdat jij je veilig zou voelen tijdens je bezoek aan deze site en in het contact met onze medewerkers.

Je rechten uitoefenen in alle eenvoud

Het is heel simpel om je rechten uit te oefenen en de privacybeleiden te bekijken. Een specifieke URL werd gecreëerd: www.caritasinternational.be/nl/privacy. Je kunt er ons privacybeleid consulteren en hebt er de mogelijkheid om uw vragen door te geven via een formulier op maat.

Om uw verzoeken te centraliseren, hebben we ook een verantwoordelijke aangesteld voor de bescherming van persoonlijke gegevens. Hij staat tot uw beschikking voor alle vragen of opmerkingen per e-mail: privacy@caritasint.be of per post.

Recht op informatie en transparantie

We informeren u geregeld over projecten die met en dankzij u gerealiseerd werden via ons driemaandelijkse magazine, onze website maar ook onze sociale media en nieuwsbrieven. Een keer per jaar publiceren we een jaarrapport met financiële en operationele gegevens. Deze zijn ook beschikbaar op verschillende portalen zoals die van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (afgekort tot VEF), Ngo-openboek en Donorinfo, waar we lid van zijn. Deze instanties controleren regelmatig of wij onze engagementen nakomen en doen ook een audit en revisie van onze rekeningen.

Bedankt voor je vertrouwen

We maken van deze update gebruik om je te bedanken voor je steun. Het geeft ons energie en legitimiteit om aan de zijde van de slachtoffers van geweld, natuurrampen en armoede te blijven staan. Zonder jou bestaat Caritas niet. Bedankt om samen met ons te bouwen aan een betere wereld, een wereld van vrede, solidariteit en rechtvaardigheid, waarin de waardigheid van elke persoon een fundamentele waarde is.

 

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten