Schrijf je in voor onze gratis digitale leeromgeving!  

Caritas International België Schrijf je in voor onze gratis digitale leeromgeving!  
18/09/2022

Het is zover! We lanceerden onze gratis digitale leeromgeving ‘Other Talk – Teaching Migration’. Hier kan je terecht voor de thema’s migratie, mensen op de vlucht en diversiteit. Ook de vrt-EDUbox over migratie krijgt er een plek. Ontdek het gauw!

Wat, hoe en voor wie?

  • Een gratis digitale leeromgeving op jouw maat die je op je eigen tempo kan ontdekken.
  • Je vindt er concrete kennis, praktische tips en methodes en kwalitatieve achtergrondinformatie, aangepast aan de actualiteit.
  • Er zijn 5 leerlijnen: migratie mondiaal, migratie in België, in de klas, in dialoog en identiteit. Bij elke leerlijn hoort ook kant-en-klaar educatief materiaal van partners en experten dat je kan gebruiken in de klas!
  • Nachtraaf of vroege vogel? Geen probleem! Even tijd tussen 2 lessen door? Volg direct verder waar je ook gebleven bent.
  • Bekijk de modules waar en wanneer je wilt, via je laptop, tablet of smartphone. Je hebt enkel een internetverbinding nodig.
  • Voor leerkrachten secundair onderwijs.

WELKE INHOUDEN VIND JE OP DEZE LEEROMGEVING?

  • Leerlijn migratie: een verhelderende kijk op migratie & mensen op de vlucht in 12 vragen: wie migreert en waarom, wat zijn gevolgen van migratie, hoe verloopt de procedure voor internationale bescherming, cijfers over migratie in België, …
  • Leerlijn in de klas: hoe steun bieden aan vluchtelingenjongeren in je klas? (Augeo Foundation)
  • Leerlijn in dialoog: hoe kom je tot een verbindende dialoog en ga je om met uitdagende uitspraken in de klas? (Atlas)
  • Leerlijn identiteit: inzicht in identiteitsvorming bij jongeren

Waarom een digitale leeromgeving?

We wilden dat het resultaat echt op jullie maat was, en dus we hebben onze tijd genomen.

Sinds januari 2021 verzamelen we met ‘Other Talk – Teaching Migration’ 1 informatie om een zicht te krijgen op de noden in het secundair onderwijs rond de thema’s migratie, mensen op de vlucht, diversiteit en mediawijsheid. Uit de resultaten bleek dat een digitale leeromgeving dé manier is om leerkrachten te ondersteunen.

Onze collega’s van IOM deden hetzelfde voor de lerarenopleiding secundair onderwijs en zij maakten een superinteressante Toolbox.2

Dit is de perfecte aanvulling op onze digitale leeromgeving!

Het leerplatform deed me nadenken over mijn eigen opvattingen. Het helpt me om met een open visie voor de klas te staan en op een onderbouwde manier les te geven.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONZE PROJECTEN?1

Other Talk – Teaching Migration wordt ontwikkeld in samenwerking met IOM. Dit project kadert binnen het Other Talk-programma. Other Talk is een driejarig programma van 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen, en wil nuance brengen in het gepolariseerde migratiedebat in Vlaanderen. Om dat te doen zet Other Talk zich in op 2 belangrijke domeinen: het onderwijs en het middenveld. Meer info over wat wij met Caritas International doen binnen Other Talk kan je hier lezen.

2

Hier vind je meer informatie over de toolbox.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten