Nieuw lesmateriaal: fiches Between 2 Worlds

Caritas International België Nieuw lesmateriaal: fiches Between 2 Worlds
25/09/2019

Een stoelendans, puzzel, stellingenspel,… het nieuwe lesmateriaal Between 2 Worlds van Caritas International heeft alles in huis om de vragen van je leerlingen over vluchtelingen en migratie te beantwoorden. Alle didactische fiches zijn volledig gratis en hebben één iets gemeen: op een ludieke en leerrijke manier stellen ze bestaande vooroordelen in vragen en wakkeren ze het engagement aan voor een meer open en inclusieve samenleving.

Hoeveel vluchtelingen zijn er? Om welke redenen vluchten ze en waar gaan ze naartoe? Hoe worden ze opgevangen? Heeft migratie goede kanten? Het zijn allemaal vragen die je leerlingen zich misschien stellen. Maar hoe behandel je deze thema’s het best in de klas? Wij hebben alles voor jou voorbereid!

Negen fiches over migratie

Onze pedagogische fiches helpen om feit van fictie te onderscheiden in de stroom van berichten over vluchtelingen en migranten. Je kunt ermee aan de slag met leerlingen van de 1e, 2e en 3e graad van het middelbaar onderwijs of elke andere groep jongeren tussen de 13 en 18 jaar.

Het lesmateriaal downloaden

Wil jij de fiches bekijken en gebruiken in jouw klas? Registreer je dan even op deze pagina en download ze gratis en voor niets.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten