Honderden steunbetuigingen voor Syrische vluchtelingen

Caritas International België Honderden steunbetuigingen voor Syrische vluchtelingen
Caritas International België Honderden steunbetuigingen voor Syrische vluchtelingen
Caritas International België Honderden steunbetuigingen voor Syrische vluchtelingen
20/12/2017

“Geef niet op, alles komt uiteindelijk goed. Er is hoop“, schrijft Raùl in zijn brief aan een jonge Syrische vluchteling. Ook dit jaar kregen we weer een stapel prachtige brieven binnen van kinderen en jongeren uit Belgische scholen die jonge Syrische vluchtelingen een hart onder de riem wilden steken. Hieronder vind je een sneak peek!

Honderden brieven, tekeningen, foto’s en postkaarten vielen de afgelopen dagen in onze brievenbus: een verzameling kleurrijke, lieve en ontroerende brieven. In het voorjaar van 2018 mogen de Belgische jongeren een brief terug verwachten van Syrische kinderen en jongeren die in vluchtelingencentra worden opgevangen door onze partners in Libanon.

Sneak peek

Ook dit jaar mocht het project ‘Jongeren op de vlucht’ weer op heel wat enthousiasme rekenen. Met een stortvloed aan steunbetuigingen als resultaat:

“Ik zou je willen zeggen dat ook mijn ouders en grootouders vluchtelingen waren. Ze vluchtten hun land uit omwille van een harde dictatuur. Nu leven ze gelukkig in België, hun nieuwe thuis. Met deze boodschap zou ik je willen zeggen dat er altijd hoop is, zelfs wanneer het lijkt alsof de hoop gestorven is. Geef niet op, alles komt uiteindelijk goed. Er is hoop.”

Raùl – 16 jaar

“Ik wens je het allerbeste in het leven, onthoud één ding: ‘Fa inna ma’al usri yusra’ (na regen komt zonneschijn). Hoe je situatie ook is, er is altijd ergens wel een uitweg. Geef niet op. Blijf positief.”

Oumaia – 17 jaar

Meer weten over het project?

Met dit project komen jongeren in contact met leeftijdsgenoten uit een oorlogssituatie. Op deze manier wordt het conflict in Syrië en de vluchtelingenthematiek in het algemeen, iets minder een ver-van-hun-bed-show. Naast de correspondentie tussen de jongeren uit beide landen die wordt gefaciliteerd door ons en Caritas Libanon kregen leerkrachten ook nog een didactische gids om in hun klas aan de slag te gaan met deze thematiek.

Dit project kadert in onze mondiale campagne ‘samen op weg‘ (#ShareJourney). Waarbij we ontmoetingen en solidariteit willen aanmoedigen tussen mensen van hier en nieuwkomers.

Wil je op de hoogte blijven van onze schoolprojecten? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief!

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten