Maak kennis met Brighid: onze Amerikaanse stagiaire

Caritas International België Maak kennis met Brighid: onze Amerikaanse stagiaire
24/05/2022

De Amerikaanse Brighid Kowal ging 12 weken aan de slag bij Caritas op de afdeling Communicatie & Mobilisatie. Ze werkte er als vertaler Engels. Vier vraagjes over Brighid zelf, haar parcours en ervaringen bij Caritas!

Ik denk dat deze stage bij Caritas een geweldige kans voor me is, want het is het soort organisatie waarvoor ik hoop te kunnen werken als ik ben afgestudeerd. Ik ben erg geïnteresseerd in immigratiebeleid en de opvang van vluchtelingen, en dus is Caritas voor mij de perfecte plek om te groeien en te leren."

Brighid Kowal, stagiaire bij Caritas International

WIE IS BRIGHID?

Brighid: “Ik ben geboren en getogen in de omgeving van Washington D.C. in de Verenigde Staten. Ik woon in een streek net buiten de grens van Washington D.C. die Silver Spring, Maryland heet. Mijn hele leven heb ik in dezelfde regio gewoond. Naar België komen en hier voor een langere periode wonen, was dus heel erg nieuw voor mij.

Toen ik hoorde over de stage bij Caritas International, was ik erg enthousiast. Ik had al wat ervaring opgedaan bij een humanitaire organisatie, maar alleen als vrijwilliger. Ik denk dat deze stage bij Caritas een geweldige kans voor me is, want het is het soort organisatie waarvoor ik hoop te kunnen werken als ik ben afgestudeerd. Ik ben erg geïnteresseerd in immigratiebeleid en de opvang van vluchtelingen, en dus is Caritas voor mij de perfecte plek om te groeien en te leren.”

WAAROM WILDE JE GRAAG STAGE LOPEN IN BELGIË?

Brighid: “Ik koos voor België om een paar redenen. De eerste was dat IFE[1], mijn programma, drie verschillende locaties aanbiedt voor zijn Franse onderdompeling/stageprogramma: Parijs, Straatsburg, en natuurlijk Brussel. Parijs zei me weinig, omdat die stad te overweldigend en te groot voor me is. En van Straatsburg was ik niet zeker of het genoeg stagemogelijkheden zou hebben voor mijn studiegebied. Omdat ik Internationale Betrekkingen en Frans studeer aan de universiteit, leek Brussel mij perfect omdat het zo’n invloedrijke stad is op het gebied van internationale politiek. Bovendien wist ik ook niet veel over Brussel of België in het algemeen voordat ik hier aankwam. En leren over een stad en een land waar ik voorheen niet veel over wist, leek we wel wat!”

Caritas International België Maak kennis met Brighid: onze Amerikaanse stagiaire

Ariane, Brighid en Constance in het versierde kantoor ter ere van Ariane's 10-jarig jubileum bij Caritas International.

HOE VIEL JE STAGE MEE BIJ CARITAS?

Brighid: “Tot nu toe zijn al mijn ervaringen bij Caritas geweldig geweest! Ik werk voornamelijk voor de dienst Interne en Externe Communicatie, een kleinere afdeling binnen de afdeling Communicatie & Mobilisatie. Ik houd me voornamelijk bezig met vertalingen van het Frans naar het Engels: artikels, officiële documenten, het jaarverslag, en ik kijk ook andere Engelse vertalingen na. Naast mijn werk bij Interne & Externe Communicatie, deel ik een kantoor met het Educatieteam. Zo leerde ik al mijn collega’s kennen, en kwam ik ook meer te weten over de verschillende afdelingen en wat zij hier bij Caritas doen. Iedereen bij Caritas heeft me hartelijk ontvangen!”

WAT ZAL JE HET MEEST BIJBLIJVEN VAN CARITAS EN JE VERBLIJF IN BELGIË?

Brighid: “Het was geweldig om het verrassingsfeest voor mijn collega Ariane te helpen organiseren. Ariane vierde haar 10-jarig jubileum bij Caritas België en samen met een andere collega Nele hebben we haar bureau en kantoor versierd. Zo had Ariane een leuke verrassing toen ze de volgende week kwam werken. Op dat moment was ik net begonnen bij Caritas, en door te helpen met deze verrassing voelde ik me echt een deel van het Communicatie- en Mobilisatieteam van Caritas.”

“Erg leuk vond ik het ook toen mijn moeder me kwam opzoeken. Het was zo fijn om haar de stad te laten zien waar ik woonde, en al mijn favoriete plekjes. We verkenden de stad, gingen naar de markt en aten heerlijk. Soms is het moeilijk om zo ver van huis te zijn, maar het was geweldig om haar te kunnen laten zien wat ik allemaal had bereikt, zo ver van huis.”[1]

Sinds februari 2015 werkt Caritas International samen met het Institute for Field education (IFE) en verwelkomt elk voorjaar een Amerikaanse stagiaire. IFE is een Franse non-profit onderwijsorganisatie die Amerikaanse universiteitsstudenten 5 weken interdisciplinair onderwijs laat volgen, gevolgd door een stage van 12 weken die aansluit bij hun studie. Aan het eind van het programma schrijven de studenten een scriptie van 30 pagina’s in het Frans of Spaans, over een onderwerp dat verband houdt met hun stage. Meer informatie over IFE vind je op de website.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten