Fiscale attesten: nu in je brievenbus

Caritas International België Fiscale attesten: nu in je brievenbus

Jullie zijn er voor ons wanneer de nood het hoogst is. - © Marijn Fidder / Caritas international

Jullie zijn er voor ons wanneer de nood het hoogst is. - © Marijn Fidder / Caritas international

21/04/2023

Een fiscaal attest [1] is veel meer dan een officieel document om je belastingaangifte in te vullen en tot 45% van je giften in 2022 aan Caritas International terug te krijgen, dankzij een belastingaftrek [2]. Het is ook de ideale gelegenheid om terug te denken aan al die mooie zaken die je hielp mogelijk te maken. Met jouw warme steun zetten wij ons in voor de meest kwetsbaren.

Zoals voor de slachtoffers van de brutale oorlog in Oekraïne. Of voor de kinderen die dreigden te sterven van de honger in Niger, de Sahel en de Hoorn van Afrika. Of voor de mensen die halsoverkop naar Oeganda moesten vluchten als gevolg van het rauwe geweld in Oost-Congo.

Voor al die mensen zijn schenkers zoals jij van levensbelang. Want het is alleen dankzij jou dat we ze kunnen helpen. Met de noodteams van Caritas in de meest kwetsbare uithoeken van onze planeet. Bij natuurrampen, hongercrisissen, gewelddadige conflicten. In alle situaties waarin mensen in grote nood verkeren.

Caritas International België Fiscale attesten: nu in je brievenbus

JOUW STEUN IN CIJFERS

Jij geeft eten en drinken, kleren en medicijnen, zorg en bescherming aan de slachtoffers van rampen en oorlog. Jij geeft onderdak aan vluchtelingen. Je helpt, verzacht de pijn en zorgt mee voor duurzame structurele verandering.

Altijd klaar om te reageren in noodsituaties

Om snel te helpen bij crisissen, heeft Caritas International een Noodhulpfonds. Zo kunnen we meteen in actie schieten in dringende noodsituaties.

Momenteel gebruiken we middelen uit het fonds om hulp te bieden aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. En aan de overlevenden van de aardbevingen in Syrië en Turkije. We laten de getroffenen nooit in de kou. Nog lang nadat alle camera’s verdwenen zijn uit een ramp- of oorlogsgebied, blijft jouw en onze hulp onmisbaar voor de slachtoffers. Zolang er in een getroffen regio hulp nodig is, blijven wij dicht bij de mensen. Dat kunnen we alleen dankzij schenkers zoals jij!

Met jouw gift voor ons Noodhulpfonds staan wij morgen weer klaar om te helpen. Doe een gift via ons onlineplatform of op BE 88 0000 0000 4141, met de mededeling “NOODHULP”.

Namens alle mensen in nood die wij bijstaan dankzij jou, een enorme dankjewel! [1]

Heb jij in 2022 40 euro of meer geschonken, maar geen fiscaal attest ontvangen? Neem dan zeker contact op met Davy De Witte, medewerker fondsenwerving. Je kunt hem bellen op het nummer 02 431 00 72 of mailen naar d.dewitte@caritasint.be.

[2]

Als je in 2023 minstens 40 euro schenkt, in één of in meerdere keren aan Caritas International, ontvang je het jaar daarna opnieuw een fiscaal attest voor jouw bijdrage. Je krijgt zo bijvoorbeeld tot 18 van die 40 euro terug als belastingvermindering. Dank je wel !

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten