Een computeruitleendienst voor het opvangcentrum in Scherpenheuvel. Help jij mee?

Caritas International België Een computeruitleendienst voor het opvangcentrum in Scherpenheuvel. Help jij mee?

Caritas International - Met jouw laptops en computers kunnen de bewoners van Scherpenheuvel online lessen volgen, huiswerk maken, administratieve verplichtingen nakomen, ...

Caritas International - Met jouw laptops en computers kunnen de bewoners van Scherpenheuvel online lessen volgen, huiswerk maken, administratieve verplichtingen nakomen, ...

26/11/2020

De coronapandemie daagt ons op vele vlakken uit. Het maatschappelijk leven verplaatst zich onder andere naar een digitale omgeving, en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Scherpenheuvel ondersteunt en begeleidt het opvangcentrum verzoekers om internationale bescherming in hun dagelijkse leven en bij de uitstippeling van hun toekomstplan. Help jij hen mee op de digitale trein springen?

In het kader van De Warmste Week doet het team van Scherpenheuvel een warme oproep om laptops in te zamelen. Het doel? Een computeruitleendienst waar alle bewoners gebruik van kunnen maken.

>>IK SCHENK EEN LAPTOP

Opvang voor vluchtelingen in Scherpenheuvel

Verzoekers om internationale bescherming hebben gedurende hun hele asielprocedure recht op opvang. In Scherpenheuvel biedt Caritas International aan gezinnen en alleenstaanden met een kwetsbaar profiel tijdelijk onderdak en ondersteuning. Dit betekent een verblijfplaats, eten, kledij, maar ook medische, psychosociale en juridische begeleiding.

Een team van sociaal werkers, juristen, nachtbegeleiders en logistieke medewerkers staan deze verzoekers bij in hun dagelijkse leven, zoals: helpen bij de integratie van de kinderen op school, steun bij de (her)opbouw van sociale netwerken, begeleiden bij de zoektocht naar opleidingen, werk, een huis en individuele psychosociale opvolging,…

>>LEES OOK: meer over het opvangcentrum in Scherpenheuvel 

Digitalisering als noodzaak

De komst van het coronavirus vraagt om innovatie en creativiteit. De schoolbanken en werkboeken maken plaats voor afstandsonderwijs via online tools en digitaal huiswerk. Ook sociale diensten maken een digitale inhaalbeweging. Kortom, een computer of laptop is een noodzakelijk goed in deze tijden. Iets wat niet vanzelfsprekend is voor de bewoners in Scherpenheuvel.

Om vandaag deze opdracht tot een goed einde te brengen is de beschikbaarheid van laptops of computers een must. In Scherpenheuvel dromen ze daarom van een computeruitleendienst zodat de bewoners opnieuw stappen kunnen zetten in hun integratieparcours.

Hoe kan jij helpen?

Net een nieuwe laptop aangeschaft en weet je met de oude geen blijf? Of ligt je oude laptop al jaren stof te vangen in de kast? Of zin om zelf een inzamelactie op poten te zetten? Zet je schouwers onder dit initiatief en meld je aan via ons platform van De Warmste Week. Met jouw inzet draag je rechtstreeks bij aan de toekomst van asielzoekers in België, ondanks de coronapandemie.

 

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten