De Warmste Week: Caritas roept op tot solidariteit

Caritas International België De Warmste Week: Caritas roept op tot solidariteit

De Warmste Week, een initiatief van VRT, wil Vlaanderen opwarmen tijdens een koud najaar met hartverwarmende acties van solidariteit.

De Warmste Week, een initiatief van VRT, wil Vlaanderen opwarmen tijdens een koud najaar met hartverwarmende acties van solidariteit.

12/11/2020

De Warmste Week 2020 kent een nieuw verhaal onder de slogan: ‘Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt.’ Daarom ontpopt De Warmste Week zich tot matchmaker tussen helpende handen en solidaire initiatieven. Geef jij binnenkort Syrische vluchtelingen een warme thuis? Of ben jij de extra hulp in het opvangcentrum van Caritas in Scherpenheuvel? Doe mee en toon je solidariteit.

Geef een warme thuis aan Syrische vluchtelingen

Na Syrië te zijn ontvlucht en tijdelijk in Libanon of Turkije te zijn ondergebracht, proberen hervestigde Syrische vluchtelingen nu in België weer een toekomst op te bouwen. Om dit mogelijk te maken zoekt Caritas onthaalgroepen om hen via ‘community sponsorship’ bij aankomst op te vangen en te ondersteunen. Concreet toont de onthaalgroep hun solidariteit door, voor minstens 1 jaar, een woning aan te bieden of zich te ontfermen over de eerste maand huur en de huurwaarborg. Bovendien ondersteunen zij de nieuwkomers in het integratieproces en dit in verschillende domeinen van het dagelijks leven.

>> LEES OOK: alles over het concept ‘community sponsorship’ 

Zin om onthaalgroep te worden en een vluchteling of vluchtelingenfamilie te ‘sponsoren’ en opnemen in je ‘community’? Twijfel je nog, maar ben je wel nieuwsgierig naar het project? Schrijf je dan in voor onze digitale infosessie op donderdag 10 december om 19u of dinsdag 15 december om 19u, via deze link.

>> IK SCHRIJF ME IN  

Schenk een laptop

De komst van het coronavirus vraagt om innovatie en creativiteit. De schoolbanken en werkboeken maken plaats voor afstandsonderwijs via online tools en digitaal huiswerk. Ook sociale diensten maken een digitale inhaalbeweging. Kortom, een computer of laptop is een noodzakelijk goed in deze tijden. Iets wat niet vanzelfsprekend is voor de bewoners in het opvangcentrum van Scherpenheuvel. Het team droomt daarom van een computeruitleendienst waar alle bewoners de mogelijkheid krijgen gebruik te maken van een laptop of computer.

Heb jij een computer in huis die je graag wil schenken? Een briljant idee om laptops in te zamelen? Of de juiste IT-knobbel om al deze computers gebruiksklaar te maken? Meld je aan via deze weg, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

>> IK HELP BIJ HET INZAMELEN VAN LAPTOPS 

Mobiliseer jouw omgeving

Aarzel niet om onze initiatieven voor De Warmste Week via jouw netwerk te delen. Samen maken we er een warm najaar van.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten