Hulp aan overlevenden van de aardbeving in Turkije en Syrië

Caritas International België Hulp aan overlevenden van de aardbeving in Turkije en Syrië

De kantoren van Caritas in Iskenderun zijn vernield door de aardbeving.

De kantoren van Caritas in Iskenderun zijn vernield door de aardbeving.

06/02/2023

De zware aardbeving die het zuidoosten van Turkije en buurland Syrië trof, eiste al duizenden doden. Onmiddellijk namen de teams van Caritas in Turkije en Syrië deel aan de eerste hulpacties: onderdak, dekens, voedsel, verzorgingsproducten, … De nood is immens.

De aardbeving, met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter, eiste al meer dan 2.300 mensenlevens maar het is zeer waarschijnlijk dat het dodencijfer nog aanzienlijk zal oplopen.

Caritas levert eerste hulp in Turkije en Syrië

Teams van Caritas in Turkije en Syrië zijn al ter plaatse om mee te werken aan de hulpverlening. De kantoren van Caritas in Iskenderun zijn vernield door de aardbeving.

In Syrië treffen de medewerkers voorbereidingen om noodopvang en hulpverlening te regelen in de stad Aleppo. In Aleppo zouden minstens 45 gebouwen zijn ingestort. Duizenden ontheemden worden opgevangen in scholen en andere gebouwen. In de stad Hama zal Caritas drie centra openen waar slachtoffers kunnen verblijven, slapen en eten. In Lattakia zijn naar verluidt zeker 60 gebouwen getroffen door de aardbeving.

Noodhulp

Caritas International reageert op de erg zware aardbeving die het zuidoosten van Turkije en delen van Syrië heeft getroffen. “We trekken een eerste schijf van 50.000 euro uit om de Caritas-organisaties in Turkije en Syrië te ondersteunen”, zegt humanitair coördinator Sébastien Dechamps. “Dit geld zal worden gebruikt om de eerste noodhulp mee mogelijk te maken.”

Sluit je aan bij het Caritas-hulpteam

Stort vandaag nog op rekening BE88 0000 0000 4141 met de mededeling ‘4860 Turkije Syrië’ of via ons online betalingsplatform.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten