Landbouw- en technische opleidingen in Rhino Camp

Caritas International België Landbouw- en technische opleidingen in Rhino Camp
02/04/2014

Caritas international zit niet stil in Rhino Camp. Ze leidt Zuid-Soedanese vluchtelingen in het kamp op in landbouwtechnieken zodat ze hun eigen gewassen kunnen beginnen telen en schoolt er jongeren om tot motomechanicus, bakker en andere technische beroepen.

Met de fiets op pa

Tussen 17 en 28 maart gaf Caritas Arua zeven jonge Zuid-Soedanese vluchtelingen een opleiding in animatie en landbouwtechnieken. Op 29 maart ontvingen ze hun certificaat in aanwezigheid van de UNHCR Afrika-directeur en directeur van ECHO Oeganda (humanitaire dienst van de Europese Commissie).

Met de steun van Caritas International kregen ze elk een fiets die hen in staat stelt om vrijwilligerswerk uit te voeren bij de vluchtelingengemeenschappen in Rhino Camp. Met het lokale Caritas-personeel mobiliseren ze vluchtelingen voor groepswerk. Ze gaan naar de verdelingen van zaden en gereedschappen, ze vormen de vluchtelingen in landbouwtechnieken en ze begeleiden bij hun dagelijkse landbouwactiviteiten.

 

200 jongeren krijgen technische scholing

Buiten de landbouw, steunt Caritas International ook technische opleidingen in Rhino Camp. Dankzij een tripartiete overeenkomst tussen Caritas International, Caritas Arua en een technische school  start deze laatste met technische opleidingen (bakker, kapper, motomechanica, etc.) in Rhino Camp.

Dankzij Caritas International kunnen 200 jonge vluchtelingen een intensieve cursus volgen van vier maanden in het kamp.  Als Caritas International voldoende middelen ophaalt, zal ze deze cursisten nadien voorzien van het nodige materiaal om hun verworven vaardigheden in de praktijk te kunnen omzetten in het kamp en de omliggende dorpen.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten